Austria: Guvernul Nehammer REFUZA UE, Cerere IMPORTANTA pentru Viitorul Schengen, al Romaniei

Austria Guvernul Nehammer REFUZA UE Cerere IMPORTANTA Viitorul Schengen Romaniei

Austria sfideaza din nou Comisia Europeana, iar asta pentru ca guvernul lui Karl Nehammer anunta Europa, prin ministrul de interne Gerhard Karner, in legatura cu faptul ca intentioneaza sa refuze o cota obligatorie de distributie a refugiatilor care ajung in Uniunea Europeana, el afirmand ca tara sa a facut destule deja.

Austria cere deasemenea ca la Comisia Europeana sa fie stabilita o directiva conform careia tarile care nu primsc refugiati, sa plateasca o compensatie monetara care sa fie folosita pentru protectia mai buna a frontierelor UE, iar asta ar fi de bun augur pentru Spatiul Schengen, dar si Romania, pentru ca ar putea grabi aderarea.

Austria are deasemenea o cerere ca la Bruxelles sa fie luate in considerare eforturile facute de catre tara pana acum, in ceea ce priveste migratia ilegala si primirea refugiatilor, insa ramane de vazut daca va lua cinva in considerare acest lucru, si cat de mare ar putea fi impactul pentru ajtuarea aderarii Romaniei la Schengen.

“Bruxelles-ul este acum dispus să ofere mai mulți bani pentru instalațiile de frontieră și indirect, de asemenea, să finanțeze gardurile de frontieră. Primele proiecte pilot din Bulgaria și România sunt acum în derulare. O alianță de oameni rezonabili s-a format în Europa. Nu vom fi de acord cu o cotă obligatorie pentru distribuirea refugiaților pentru că Austria a făcut deja mai mult decât suficient.

Ca parte a așa-numitei solidarități flexibile, Comisia UE dorește, de asemenea, să facă posibil ca țările care nu primesc refugiați să aducă o contribuție financiară la protecția frontierei ca compensație. Dar cer ca Comisia UE, să ia în considerare și câți oameni a primit deja o țară membră precum Austria în trecut.”