X

Marcel Bolos: IMPORTANT Anunt Oficial in Plina GREVA GENERALA in Invatamantul din Romania

Marcel Bolos a facut un anunt extrem de important pentru milioane de romani din toata tara in plina greva generala in invatamant, iar asta pentru ca ministrul PSD al Fondurilor Europene, aduce in atentie investitiile care sunt facute in sistemul educational din intreaga tara, folosindu-se banii europeni.

Marcel Bolos vorbeste mai jos despre echipamentele IT oferite pentru sute de mii de elevi, scolile reabilitate din banii europeni, sustinerea oferita pentru participarea la programe de educatie, si multe altele, ministrul PSD facand anuntul chiar in timp ce sindicatele din invatamant protesteaza din cauza lipsurilor din sistemul de invatamant.

“𝐏𝐫𝐢𝐦𝐢𝐢 𝐩𝐚𝐬̦𝐢 𝐢̂𝐧𝐭𝐫-𝐨 𝐬̦𝐜𝐨𝐚𝐥𝐚̆ 𝐧𝐨𝐮𝐚̆! Este un moment delicat pentru educație, în care Guvernul României își concentrează toate forțele pentru a implementa o reformă profundă, bazată pe o viziune coerentă, care să fie centrată pe nevoile reale pe care dascălii și elevii le au. Și este un proces în care fiecare efort contează.

Ca profesor, nu e bucurie mai mare decât să văd sclipirea din ochii unui copil care intră pentru întâia oară într-o sală de clasă nouă, curată și aranjată în cel mai mic detaliu. Am retrăit sentimentul azi, la recepția școlii din Beltiug, Satu Mare, care acum este pregătită să le ofere tuturor copiilor din comunitate condițiile elementare pentru progres. Fondurile europene au pus dintotdeauna umărul pentru susținerea educației copiilor și tinerilor, dovadă că numai în 2014-2020 bilanțul arată așa.

Peste 300.000 elevi au primit echipamente IT; peste 30.000 elevi învață acum în școli reabilitate din bani europeni; peste 500.000 elevi au fost susținuți să participe la programe de educație. În continuare, Programul Educaţie şi Ocupare 2021-2027 aduce 4,3 miliarde de euro pentru ca 𝐮𝐧 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐨𝐧 𝐝𝐞 𝐫𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢 să fie sprijiniți să ajungă să aibă competențe relevante care să le asigure un loc de muncă.

Mai mult, sinergia investițiilor este asigurată de Planul Național de Redresare și Reziliență, unde avem 3,6 miliarde de euro pentru modernizarea infrastructurii educaționale. Vă dau doar câteva exemple de indicatori pe care îi vom atinge: Cel puțin 5.200 de școli cu noi resurse tehnologice pentru laboratoarele informatice; Cel puțin 3.600 de școli cu infrastructură și echipamente tehnologice noi; 75.000 de săli de clasă preuniversitare dotate cu echipamente de cel mai înalt standard.

Colaborarea foarte bună pe care am dezvoltat-o cu reprezentanții Comisiei Europene ne ajută să protejăm investițiile naționale strategice, cât și proiectele autorităților locale aflate în curs de implementare. Este în interesul ambelor părți să fie evitată dezangajarea fondurilor, dar în același timp trebuie să ne asigurăm că realizăm obiectivele fiecărui program.”

This post was last modified on mai 23, 2023, 9:04 AM 09:04

Disqus Comments Loading...