Austria in CORZI, Decizia Oficiala de ULTIMA ORA a Spaniei pentru Aderarea Romaniei la Schengen

Austria CORZI Decizia Oficiala ULTIMA ORA Spaniei Aderarea Romaniei Schengen

Austria este pusa in corzi de catre Spania, care a anuntat in mod oficial o decizie de ultima ora cu privire la aderarea Romaniei la Schengen, iar asta pentru ca anuntul facut de catre ministrul de externe spaniol, José Manuel Albares Bueno, reitereaza intentia guvernului de la Madrid de a sprijini serios procesul de aderare al tarii noastre.

Austria a blocat, si inca blocheaza aderarea Romaniei al Spatiul Schengen, insa Spania urmeaza sa preia presidintia Consiliului Uniunii Europene la 1 iulie 2023, si extinderea Schengen este una dintre prioritatile guvernarii, conform spaniolilor, ei impreuna cu Polonia afirmand ca incearca sa schimbe veto-ul dat de austrieci.

Austria a reiterat chiar in aprilie ca refuza in continuare sa permita aderarea Romaniei la Schengen, ministrul Gerhard Karner, care l-a vizitat pe ministrum MAI, Lucian Bode, insa Spania pune presiune din nou pe Karl Nehammer, si poate ca impreuna cu Germania, si alte tari importante din UE, vor reusi sa faca dreptate in cazul tarii noastre.

“Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a participat marți, 23 mai 2023, la Valencia, la lansarea formatului Trilateralei România – Polonia – Spania, ,,Valencia Trio”. Reuniunea a fost găzduită de ministrul afacerilor externe, afacerilor europene și cooperării al Regatului Spaniei, José Manuel Albares Bueno, Polonia fiind reprezentată de ministrul afacerilor externe, Zbigniew Rau.

Astfel, în domeniul afacerilor europene, ministrul Aurescu a abordat subiectul aderării României la spațiul Schengen, șefii diplomațiilor spaniolă și polonă reconfirmând sprijinul activ și constant acordat României în atingerea acestui obiectiv, precum și angajamentul de implicare pe mai departe în identificarea unei soluții constructive la nivel european. Ministrul spaniol de externe a subliniat că aderarea României la Schengen va figura printre prioritățile Președinției spaniole a Consiliului UE.”