Marcel Bolos ii anunta in mod oficial pe romanii din intreaga tara despre o noua ordonanta de urgenta, care a fost adoptata de catre Guvernul Romaniei, ea aducand in atentia oamenilor o serie de noi ajutoare sociale, care vor fi oferite pentru o parte dintre oamenii care au nevoie de ajutor banesc de la autoritati.
Marcel Bolos explica in mod clar cum se acorda banii romanilor care au nevoie de acest ajutor, iar asta pentru ca exista o serie de conditii speciale in baza carora acesti bani ajung la oameni, insa desigur ca trebuie depuse si o serie de documente pentru ca banii sa fie oferiti de catre ministerul condus de catre ministrul PSD.
“OUG aprobată astăzi actualizează Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 18/2009, astfel că următoarele tipuri de proprietari vor fi categoria celor pentru care se acorda ajutoare de natură socială, cheltuieli, a următoarelor categorii de beneficiari: persoane cu handicap sau familii cu persoane cu handicap aflate în întreținere.
Persoane singure/familii care, în ultimele 3 luni anterioare efectuării anchetei sociale de către autoritatea administrației publice locale, au realizat venituri medii nete lunare pe persoană singură/membru de familie sub câștigul salarial mediu net pe economie; veterani de război şi soți, soții supraviețuitori, supraviețuitoare ai, ale acestora.
Pensionari, indiferent de statutul acestora, ale căror venituri medii nete lunare pe persoană singură/membru de familie sunt sub câștigul salarial mediu net pe economie; persoane aflate în sărăcie energetică (n.r. persoana singură/familia care, din motive de sănătate, vârstă, venituri insuficiente sau izolare față de sursele de energie, necesită măsuri de protecție socială și servicii suplimentare pentru a-și asigura cel puțin nevoile energetice minimale).
Ca urmare a solicitării includerii unităților de cult în grupul țintă eligibil pentru finanțarea unor proiecte de regenerare urbană, s-a reglementat cadrul normativ pentru a permite accesul unităților de cult la fonduri europene pentru a reabilitarea patrimoniului istoric și valorificarea acestuia. Prin proiectele de regenerare urbană care vizează intervenții la nivelul unităților de cult se urmărește:
Renovarea, consolidarea sau reabilitarea clădirilor și terenurilor publice, inclusiv reconversia funcțională a acestora, cu o atenție specială asupra reducerii riscului seismic, ameliorării performanțelor energetice, a instalațiilor și infrastructurii asociate, inclusiv prin promovarea de soluții tehnice inovative; Conservarea, punerea în valoare și dezvoltarea moștenirii culturale și istorice; Reconsiderarea mobilității urbane, îmbunătățirea accesibilității și a legăturilor cu zonele înconjurătoare.”