Ministrul Apararii a facut o serie de foarte importante anunturi oficiale de ultima ora, ele avand in centru Armata Romana, iar asta pentru ca in atentia oamenilor sunt aduse mesaje cu privire la Ziua Inaltarii Domnului, in care eroii neamului au fost comemorati, ei dandu-si viata pentru protejarea natiunii romane.
Ministrul Apararii vorbeste mai jos in mod oficial si despre conferinta anuala a Grupului de Lucru pentru Studierea conflictului, in cadrul acestuia participand reprezentanti ai MApN, insa importanta sa a fost ridicata, pentru ca s-au discutat multe probleme legate de razboiul din Ucraina, si nu doar atat.
“Astăzi, de Ziua Înălțării Domnului, îi cinstim pe cei care s-au jertfit pentru ca România să fie o țară independentă și suverană. Anonimi sau cunoscuți. Am adus un omagiu, la Sibiu, eroilor căzuți pe fronturile de luptă desfășurate pe teritoriul național sau în afara acestuia, onorându-le faptele de curaj și sacrificiu.
Începând cu anul 1877, militarii noștri au participat la confruntări militare majore – Războiul de Independență, Al Doilea Război Balcanic, Primul Război Mondial și Al Doilea Război Mondial. Sunt fapte dar și dovezi că istoria este și rămâne vie în conștiința și trecutul poporului român. Un pios omagiu aduc și militarilor căzuți, după 1990, în misiunile din teatrele de operații din Balcanii de Vest, Afganistan și Irak, iar militarilor în activitate, care își fac datoria în țară și în misiuni externe le mulțumim cu recunoștință.
În perioada 22-26 mai, Institutul pentru studii politice de apărare și istorie militară, în parteneriat cu Institutul pentru strategie și studii de război din Danemarca, a organizat conferința anuală a Grupului de Lucru privind Studierea Conflictelor (CSWG) din cadrul Consorțiului Parteneriatului pentru Pace al Academiilor de Apărare şi Institutelor pentru Studii de Securitate.
Tema conferinței a abordat problematica: „Shaping Nations for Conflict and War. Propaganda, Disinformation and Strategic Communication. Implications for Policy Makers”. Activitatea s-a desfășurat la Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din municipiul Sibiu. Conferințele anuale ale CSWG din cadrul Consorțiului PfP se înscriu în linia activităților științifice internaționale de referință în domeniul istoriei militare, securității și apărării.
Manifestarea a reunit reputați istorici și specialiști din 19 state membre ale NATO și partenere (Austria, Bulgaria, Cehia, Danemarca, Franța, Finlanda, Georgia, Germania, Olanda, România, Serbia, Slovacia, Slovenia, Statele Unite ale Americii, Suedia, Polonia, Turcia, Ucraina și Ungaria), reprezentând, astfel, o platformă extinsă de dialog științific și cooperare în domeniul cercetării.”
This post was last modified on mai 26, 2023, 6:29 PM 18:29