X

Marius Budai: Declaratiile IMPORTANTE, de ULTIMA ORA, privind Crizele in Derulare in Romania

Marius Budai a facut o serie de foarte importante declaratii de ultima ora, cu privire la crizele care sunt in plina derulare in Romania la ora actuala, el aducand in atentia tuturor oamenilor masurile luate pentru rezolvarea doleantelor profesorilor care au blocat sistemul de invatamanat de 2 saptamani deja.

Marius Budai explica mai jos ce inseamna deciziile care au fost luate pana la ora actuala de catre autoritati, si asta pentru ca vorbim despre hotarari foarte importante care au crescut salariile profesorilor, si nu numai, acesta fiind un avans pentru ceea ce va fi oferit incepand cu luna ianuarie a anului 2024 pentru ei.

“Săptămâna trecută tot personalul nedidactic a fost dus la maximul din grilă. Tot personalul nedidactic, astăzi, a mai primit o majorare de 400 lei pe brut și majorarea de 1.000 lei pentru toate cadrele didactice, înfăptuindu-se astfel parte din solicitările dumnealor, principiul stabilit de unde pleacă grila următoare, da, și uitați-vă în nota de fundamentare este publică pe site-ul Guvernului,.

Există acest principiu prins acolo și faptul că debutanții trebuie să primească o creștere mai mare acum pentru a începe discuția pe noua grilă, așa cum s-a promis. Noi nu am prezentat pe tehnic o grilă ca să fie cât mai greu de comunicat public. Noi am spus principiile. S-a lucrat pe tehnic, în spate, pe grilă, și se fac acele majorări, dar principiul este acesta care a fost statutat.

Noi am explicat principiile public, faptic se întâmplă în felul următor: 585 lei pe net, ca să nu vorbim de suma brută 1.000 lei, dar e sumă brută, că este efortul cu totul, fără sporuri, care se adaugă aici, sunt deja în buzunarul cadrelor didactice.

Este în nota de fundamentare, v-am explicat, este în nota de fundamentare care este parte premergătoare, document care stă la baza construirii ordonanței de urgență. S-a spus foarte clar, am explicat, și s-a spus că de la 1 ianuarie 2024, atunci când toată legea salarizării va intra în vigoare, va fi statutat și în noua lege a salarizării. oate aceste aspecte.

Prin continuarea dialogului pentru legea salarizării unitare, le vom discuta cu toate sindicatele, repet, cu toate sindicatele. Actuala coaliție cred că a arătat o deschidere enormă la dialog și nu ne vom opri să arătăm asta în continuare. Am intrat în analiză pe legea salarizării. Haideți să ne lăsați să facem acest lucru cu sindicatele.”

This post was last modified on iun. 3, 2023, 6:19 PM 18:19

Disqus Comments Loading...