X

Austria: IMPORTANT Anunt Oficial de ULTIMA ORA privind Aderarea Romaniei la Schengen in 2023

Austria se opune cu vehementa aderarii Romaniei la Schengen in cursul anului 2023, insa un nou anunt oficial cu privire la la aceasta problema care afecteaza milioane de romani, vine direct de la presedintele Klaus Iohannis, in cadrul unui discurs tinut in cursul zilei de catre ieri, el reiterand capacitatea tarii noastre de a face fata rigorilor impuse de aderare.

Austria spune ca Romania nu este pregatita sa adere la Spatiul Schengen, si ca nu are capacitatea de a proteja granitele externe ale Uniunii Europene, insa Klaus Iohannis a reiterat faptul ca tara noastra indeplineste de ceva vreme toate conditiile impuse pentru a face parte din acest organism european, dar totusi accederea in el ne este interzisa.

Austria tine Romania departe de Spatiul Schengen, in ciuda solidaritatii europene aratate de catre tara noastra in perioada razboiului din Ucraina, si a eforturilor depuse impreuna cu toti aliatii pentru a proteja Europa de sangerosul razboi de la granitele sale, asa ca ramane de vazut cand, sau daca, se va decide ca putem fi primiti in clubul select Schengen.

“Totodată, România a arătat, o dată în plus, că îndeplinește pe deplin criteriile pentru integrarea în spațiul Schengen, gestionând cu responsabilitate și eficiență granițele externe. O decizie în favoarea aderării României la Schengen în acest an va reprezenta un semnal foarte important pentru cetățenii noștri, de apartenență și încredere în proiectul comun european.

În același spirit al solidarității și al responsabilității asumate, rămânem angajați să contribuim la gestionarea adecvată a tuturor provocărilor și să promovăm cu tărie, mai ales pentru tânără generație, valorile europene în care credem. Am demonstrat atât solidaritate, cât și capacitatea de a proteja frontiera externă a Uniunii Europene.”

This post was last modified on iun. 4, 2023, 10:50 AM 10:50

Disqus Comments Loading...