X

Austria: Decizie de ULTIMA ORA a lui Karner privind Aderarea Romaniei la Schengen, Masurile UE

Austria, prin ministrul de interne Gerhard Karner, si-a anuntat decizia pe care a luat-o in legatura cu aderarea Romaniei la Schengen, totul in timp ce la nivelul Uniunii Europene continua sa fie luate masuri pentru migratie, guvernul lui Nehammer afirmand ca veto-ul privind aderarea tarii noastre ramane in continuare neschimbat.

Austria decide sa mearga pe aceeasi linie ca si pana acum, inclusiv dupa ce in cadrul Consiliului JAI de ieri s-a hotarat ca povara solicitantilor de azil sa fie impartita intre mai multe tari ale UE, iar la granitele externe sa fie analizate mai multe dintre cererile de azil, Karner ramanand ferm in pozitia de a bloca aderarea Romaniei la Schengen.

Austria continua sa astepte sa vada ce efect au masurile luate de catre UE cu privire la migratie, inainte de a decide daca va permite aderarea Romaniei la Schengen, iar avand in vedere cum decurg lucrurile la ora actuala, pare tot mai improbabil sa vedem ca veto-ul va fi ridicat in cursul anului 2023 pentru tara noastra.

“Comisia UE trebuie mai întâi să îmbunătățească protecția frontierelor externe a UE. Atâta timp cât asta nu funcționează, nu trebuie să vorbim despre ridicarea controalelor interne. Există o solidaritate flexibilă obligatorie. Ne așteptăm ca alte țări să arate acum solidaritate cu Austria. a declarat Gerhard Karner.

Mai avem câțiva pași de făcut înainte de a putea pune în sfârșit reforma. Dar este clar că am făcut multe progrese. Când avem încredere unul în celălalt, suntem puternici, putem realiza atât de multe. Acesta este un moment istoric pentru a recunoaște că cooperarea în cadrul Consiliului în materie de migrație se bazează din nou pe încredere și cooperare. a declarat Ylva Johansson.”

This post was last modified on iun. 10, 2023, 12:08 PM 12:08

Disqus Comments Loading...