X

ATENTIONARI Meteorologice cu Coduri PORTOCALII, de ULTIMA ORA, ale ANM pe 11 Iunie in Romania

Atentionari meteorologice cu coduri portocalii, de ultima ora, emise de catre ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, pentru 11 iunie in Romania, iar asta pentru ca vorbim despre fenomene de vreme severa care pot avea un impact foarte mare asupra foarte multor romani pana maine.

ANM aduce in atentia oamenilor ploi torentiale in cantitati de pana la 50 l/mp in anumite regiuni, insotite de descarcari electrice, grindina, sau averse, ori intensificari de scurta durata ale vantului, asa ca trebuie sa fim vigilenti in orice deplasari pe care le facem.

COD PORTOCALIU!

Interval de valabilitate: 11 iunie, ora 12 – 11 iunie, ora 21.

Fenomene vizate: averse torențiale.

Zone afectate: județele Sălaj, Cluj, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara, Suceava, Neamț și Harghita și zona de munte a județelor Maramureș, Bihor, Alba, Bistrița-Năsăud, Mureș și Bacău.

În județele Sălaj, Cluj, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara, Suceava, Neamț și Harghita și zona de munte a județelor Maramureș, Bihor, Alba, Bistrița-Năsăud, Mureș și Bacău vor fi averse torențiale. Local cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat de peste 50 l/mp (în intervale scurte de timp, de până la 1 – 3 ore).

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN!

Interval de valabilitate: 11 iunie, ora 11 – 11 iunie, ora 23.

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Zone afectate: conform textului și hărții.

În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova, în cea mai mare parte a Olteniei și local în Muntenia. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și izolat grindină, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp.

COD PORTOCALIU!

Interval de valabilitate: 12 iunie, ora 10 – 13 iunie, ora 10.

Fenomene vizate: averse torențiale.

Zone afectate: județele Mehedinți, Gorj, Vâlcea și Dolj și zona de munte a județelor Caraș-Severin, Hunedoara și Argeș.

În județele Mehedinți, Gorj, Vâlcea și Dolj și în zona de munte a județelor Caraș-Severin, Hunedoara și Argeș vor fi averse torențiale. Local cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat de peste 60 l/mp (în intervale scurte de timp, de până la 1 – 3 ore).

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN!

Interval de valabilitate: 11 iunie, ora 23 – 12 iunie, ora 6.

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Zone afectate: conform textului și hărții.

În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în cea mai mare parte a Moldovei. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și izolat grindină, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN!

Interval de valabilitate: 12 iunie, ora 6 – 13 iunie, ora 10.

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Zone afectate: conform textului și hărții.

În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Oltenia, sud-vestul și sudul Transilvaniei, nord-vestul Munteniei, precum și în Carpații Meridionali și în Carpații Occidentali. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și izolat grindină, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp.

Notă: În restul teritoriului, după-amiaza și seara, manifestări specifice instabilității atmosferice vor fi pe arii restrânse.

This post was last modified on iun. 11, 2023, 12:13 PM 12:13

Disqus Comments Loading...