WhatsApp, platforma de mesagerie cu cel mai mare numar de utilizatori la nivel global, peste 2 miliarde de oameni folosind aplicatia de pe iPhone si Android, a decis sa ii informeze pe toti in legatura cu unele dintre cele mai grave problemele pe care le pot intalnit atunci cand folosesc platforma de mesagerie.
WhatsApp Explica mai jos ce inseamna inselatoriile, cu care anumite persoane pot incerca sa ne pacaleasca pentru a ne fura banii, din pacate numarul acestora fiind in crestere in cadrul platformei de mesagerie, astfel ca trebuie sa fim extrem de atenti in legatura cu ceea ce se intampla.
WhatsApp explica ce inseamna inselatoriile din paltforma
O înșelătorie este un plan ilegal de obținere a unor sume de bani prin inducerea în eroare a cuiva pentru a-și dezvălui informațiile personale sau financiare. Înșelătoriile pot avea loc oriunde și afecta pe oricine, așa că vă vom ajuta să le recunoașteți și să știți cum vă puteți proteja.
Înșelătoriile nu sunt întotdeauna evidente. Iată câteva indicii pentru a le putea identifica:
- Primul mesaj poate fi doar „Salut” sau „Salut, [numele dumneavoastră sau alt nume]”. Apoi, persoana începe să converseze cu dumneavoastră și vă câștigă încrederea, după care vă solicită informații personale sau bani.
- Escrocul pretinde a fi o persoană pe care o cunoașteți, care și-a pierdut telefonul sau călătorește. Dacă nu știți sigur cine este, puneți-i o întrebare la care poate răspunde doar cineva care vă cunoaște. De asemenea, puteți apela persoana vocal sau video, pentru a-i confirma identitatea.
- De obicei, mesajele se referă la loterii, jocuri de noroc, locuri de muncă, investiții sau împrumuturi. Nu uitați, dacă pare prea frumos pentru a fi adevărat, probabil așa și este:
- Loc de muncă: „Vreți să câștigați bani lucrând de acasă, pe mobil? Grăbiți-vă să depuneți X dolari astăzi, pentru a câștiga de 10 ori mai mult”
- Investiție: „Dublați-vă banii rapid investind în acțiuni și criptomonede prin intermediul acestei aplicații”
- Împrumut: „Ofer împrumuturi cu doar 3 % dobândă pe an, perioadă de rambursare între 3 și 25 de ani. Rambursați oricum doriți, nu este necesară nicio solicitare formală”
This post was last modified on iun. 12, 2023, 8:47 AM 08:47