Italia: IMPORTANT Anunt Oficial privind Aderarea Romaniei la Schengen, Lovitura data Austriei

Italia IMPORTANT Anunt Oficial Aderarea Romaniei Schengen Lovitura data Austriei

Italia, una dintre tarile cele mai mari si mai importante din Uniunea Europeana, a transmis in mod oficial, prin ambasadorul sau in tara noastra Alfredo M. Durante Mangoni, ca sustine aderarea Romaniei la Schengen, dand o lovitura Austriei, care inca isi mentine veto-ul dat in cursu lunii decembrie, Gerhard Karner reafirmandu-l chiar recent.

Italia colaboreaza cu Austria pentru a incerca sa impuna reforme dure pentru Spatiul Schengen in cursul urmatorilor ani, insa cand vine vorba despre favorizarea aderarii Romaniei, se pare ca avem parte de o sustinere crescuta a guvernului de la Roma, iar ea va conta extrem de mult in momentul urmatorului vot intr-un Consiliu JAI.

Italia vorbeste mai jos si despre colaborarea foarte stransa cu Romania in domeniul comercial, iar asta pentru ca ambele tari au foarte stranse legaturi de multe decenii, iar sustinerea aderarii Romaniei la Schengen ar fi doar o evolutie naturala a relatiilor dintre cele doua tari, asta desigur ca se va si intampla acest lucru.

“Colaborăm cu România pentru a realiza obiectivele sale strategice, fie că este vorba de aderarea la spaţiul Schengen, fie de aderarea la OCDE. Angajamentul nostru comun faţă de temele aflate pe ordinea de zi la nivel global ne face parteneri valoroşi, mai ales într-un context internaţional marcat de războiul de agresiune al Rusiei în Ucraina. Relaţiile economice dintre Italia şi România sunt solide şi echilibrate.

Suntem al doilea furnizor şi al doilea client al României. Interschimbul comercial este în continuă creştere. Se apropie de cifra de 20 de miliarde de euro. Italia este unul dintre principalii investitori, confirmând cât de integrate şi complementare sunt cele două sisteme de producţie şi este principalul investitor după numărul de societăţi înregistrate.”