X

SUA: Tancuri Abrams cu Munitie cu Uraniu Saracit, Trimise in Ucraina

SUA intentioneaza sa-i trimita Ucrainei tancuri M1 Abrams care au munitie extrem de puternica, cu uraniu saracit, decizia fiind, aparent, luata de catre ministerul aprarii din tara, iar livrarile a trebuie sa fie facute in cursul acestui an, conform presei americane, ceea ce vine ca o foarte mare surpriza.

SUA le va oferi, practic, ucrainienilor munitie capabila sa strapunga armura tancurilor armatei ruse, astfel ca un numar mult mai mare de vehicule blindate ar putea fi distruse mult mai usor cu acest tip de munitie, care nu este totusi disponibila in cantitati chiar atat de mari pentru utilizare in razboi.

“SUA vor furniza obuze de tanc cu uraniu sărăcit pentru Ucraina. Se pare că Pentagonul a cerut de multă vreme trimiterea muniției cu uraniu sărăcit în Ucraina împreună cu cele 31 de tancuri M1 Abrams programate, a scris Wall Street Journal (WSJ) pe 13 iunie, citând oficiali americani.

Muniția care perfora armura a stârnit îngrijorări cu privire la efectele asupra sănătății și asupra mediului. Se așteaptă că administrația Biden va furniza Ucrainei reprize de uraniu sărăcit după săptămâni de dezbateri interne despre cum să echipeze tancurile Abrams pe care SUA le dă Kievului, au declarat luni oficialii americani.”

This post was last modified on iun. 13, 2023, 7:47 PM 19:47

Disqus Comments Loading...