Austria: Anuntul lui Nehammer de ULTIMA ORA, Romania, Schengen Afectate de IMPORTANTE Noi Masuri

Austria Anuntul Nehammer ULTIMA ORA Romania Schengen Afectate IMPORTANTE Noi Masuri

Austria a confirmat in mod oficial o serie de noi masuri ale cancelarului Karl Nehammer, ele fiind anuntate chiar in cursul acestei zile, si asta deoarece in cadrul unei foarte importante intalniri avute cu presedintele Ciprului la Viena, cei doi au convenit asupra unor noi cerinte cu privire la Schengen, care vor afecta aderarea Romaniei.

Austria si Cipru se pregatesc pentru urmatorul Summit UE, si vor cere impreuna o serie de decizii importante cu privire la reducerea migratiei ilegale in Europa, in special in Spatiul Schengen, masurile vizand protejarea mai buna a granitelor externe ale UE, Romania fiind responsabila pentru zone intinse ale acestora acum.

Austria cauta aliati in toate colturile Uniunii Europene pentru a-si impune obiectivele care au menirea de a reduce numarul de migranti ilegali care ajung pe teritoriul sau, indiferent de ce natura ar fi acestea, insa din pacate aderarea Romaniei la Schengen este “prinsa la mijloc” in aceasta lupta pe care o duce Nehammer cu Uniunea Europeana.

“Sunt încântat că președintele Christodoulides vizitează astăzi Viena. Cele două țări ale noastre sunt legate de relații bilaterale pe termen lung și de o prietenie puternică, pe care am reușit să o adâncim și mai mult astăzi. În perioada premergătoare viitorului summit al UE, ne-am folosit de discuțiile de astăzi pentru a ajunge la un acord asupra cererilor comune.

Este important ca migrația să aibă un loc important pe agenda următorului summit al UE și să fie discutată pe larg. Austria și Cipru lucrează împreună pentru a se asigura că fluxul fondurilor UE pentru protecția frontierelor externe și că cooperarea cu țările terțe este extinsă în mod masiv pentru a preveni migrația ilegală în Europa.”