Austria: Hotararile de ULTIMA ORA ale lui Nehammer, Ce Masuri ia in Schengen, pentru Romania

Austria Hotatarile ULTIMA ORA Nehammer Masuri Schengen Romania

Austria anunta in mod oficial prin cancelarul Karl Nehammer o serie de hotarari de ultima ora cu privire la masurile noi pe care le ia in legatura cu Spatiul Schengen, iar asta pentru ca mentinand veto-ul impotriva aderarii Romaniei, guvernul de la Viena le face viata grea si altor state, in special celor cu care se invecineaza acum.

Austria, prin Karl Nehammer, i-a explicat premierului sloven faptul ca nu vor fi ridicate prea curand controalele la granitele dintre cele doua tari, motivul fiind un aparent numar mare de migranti nedocumentati, care a ajuns pe teritoriul austriac in prima parte a anului 2023, iar cancelarul austriac vrea sa reduca numarul in urmatoarele luni.

Austria are controale stricte la granita cu Slovenia, si nu impune unele la granita cu Italia, chiar daca pe Marea Mediterana vine un numar foarte mare de migranti, insa Karl Nehammer spune ca problema vine din Est, nu din sud, si desigur ca asta pune in dificultate Romania, care este acuzata ca nu protejeaza bine granita de est a Uniunii Europene.

“Gerhard Karner are libertatea de a extinde cooperarea cu Slovenia. Poziția austriacă conform căreia controalele de frontieră la granița cu Slovenia sunt necesare, se pastreaza. Anul acesta au fost din nou 18.000 de cereri de azil în Austria, iar majoritatea acestor migranți nu fuseseră anterior înregistrați într-o altă țară a UE. Aceasta arată că spațiul Schengen nu funcționează.

Dacă reușim să reducem presiunea, putem elimina controalele cu Slovenia. Din cauza supravegherii stricte a frontierei slovene nu introducem controale la granitele Italiei. Motivele acestei decizi privind Italia, au la baza verificarile aleatorii in pasul Brenner și lipsa unei creșteri semnificative pe ruta prin Valea Canalului.”