Ministerul Afacerilor Interne: Anuntul de ULTIM MOMENT, ce Trebuie sa Stie Milioane de Romani

Ministerul Afacerilor Interne Anuntul ULTIM MOMENT Trebuie Stie Milioane Romani

Ministerul Afacerilor Interne le transmite milioanelor de romani din intreaga tara un foarte important anunt de ultim moment, iar asta pentru ca actualul ministru, Lucian Bode, a facut un bilant la final de mandat, iar asta pentru ca nu va mai prelua aceasta functie inclusiv in cadrul urmatorului guvern condus de catre Marcel Ciolacu.

Ministerul Afacerilor Interne detaliaza pe website-ul sau tot ceea ce a fost decis si schimbat de ca parte a masurilor luate in ultimii ani, si vorbim despre decizii care au adus modificari substantiale pentru Politia Romana, si alte structuri din subordinea sa, iar despre ele trebuie sa stie toti oamenii chiar acum.

“Mi-am asumat preluarea mandatului de ministru al afacerilor interne într-un context național și internațional deloc ușor, plin de provocări neobișnuite la scară istorică, precum pandemia și războiul la frontierele țării. Acest lucru a necesitat adoptarea unei conduite proactive, ce a fost caracterizată în principal de măsuri instituționale de prevenire și contracarare a efectelor negative ale pandemiei.

Respectiv a consecințelor umanitare și de securitate generate de agresiunea militară fără precedent a Federației Ruse asupra Ucrainei. Toate aceste aspecte au necesitat adoptarea unor decizii coerente și luarea unor măsuri instituționale anticipative și eficiente în domeniul ordinii și siguranței publice. Modul de lucru a fost unul proactiv, bazat pe criterii de eficiență atât la nivel individual.

Cât și la nivel de echipă, orientat spre a construi un sistem care să răspundă realităților curente și să vină cu soluții care să consolideze domeniul afacerilor interne. Privind retrospectiv, perioada mandatului meu a fost caracterizată în primul rând de responsabilitate și aplecare către soluționarea problemelor structurale ale Ministerului Afacerilor Interne, creșterea rezilienței și adoptarea unor soluții inovatoare la provocările existente.

Încă de la început mi-am propus ca expertiza și experiența personalului MAI să fie puse exclusiv în slujba cetățenilor! În acest sens, am impus schimbarea paradigmei la nivelul managementului strategic și operațional cu privire asigurarea misiunilor și a responsabilităților fundamentale ale MAI. Mă refer aici la gestionarea ordinii și siguranței publice, securizarea frontierelor, gestionarea situațiilor de urgență.

Optimizarea proceselor din domeniul resurselor umane și asigurării logistice, și, nu în ultimul rând, optimizarea relației cu cetățenii. În continuare, mă opresc doar asupra câtorva repere din activitatea mea pe care le consider relevante. În sinteză pot spune că eforturile noastre ca echipă s-au concentrat pe atingerea a trei deziderate: mai multă securitate, mai multă siguranță, respectiv servicii publice de calitate pentru cetățean.”