X

Ministrul Educatiei: Foarte IMPORTANTE Decizii de ULTIMA ORA in Scoli, Elevii Anuntati Oficial

Ministrul Educatiei a decis sa-i anunte in mod oficial pe elevii din toate scolile Romaniei in legatura cu o serie de foarte importante decizii de ultima ora, iar asta pentru ca ele vizeaza scolile si puteti vedea mai jos ce a hotarat Ligia Deca, chiar dupa ce protestul initiat de catre profesori s-a incheiat in mod oficial.

Ministrul Educatiei explica in mod oficial mai jos si ce impact vor avea aceste masuri pentru romanii din intreaga tara, Ligia Deca incercand sa-i faca atat pe elevi, cat si pe profesori, sa inteleaga de ce ordinul va avea efecte majore in cursul perioadei urmatoare, dar inclusiv pe termen lung, si e bine ca toti sa stim asta.

“Directorii adjuncţi din unităţile de învăţământ de nivel primar și/sau gimnazial sunt degrevați parțial de norma didactică de predare și efectuează 6 – 8 ore/săptămână din norma didactică de predare, în cazul în care unităţile de învăţământ se află în una dintre următoarele situaţii: a) au peste 30 de formațiuni de studiu; b) au între 20 şi 30 de clase de formațiuni de studiu şi îndeplinesc una dintre următoarele condiţii.

Au cel puţin 10 clase inclusiv din învăţământul primar şi/sau grupe din învăţământul antepreşcolar/preşcolar; au secţii cu predare în limbile minorităţilor într-o unitate de învățământ cu predare în limba română; au secţii cu predare în limba română într-o unitate de învățământ cu predare într-o limbă a minorităţilor; au între 20 şi 30 de formațiuni de studiu şi au internat şi cantină.

Directorii adjuncţi din unităţile de învăţământ de nivel liceal/postliceal sunt degrevați parțial de norma didactică de predare și efectuează 6 – 8 ore/săptămână din norma didactică de predare, în cazul în care unităţile de învăţământ se află în una dintre următoarele situaţii: au peste 25 de formațiuni de studiu; au între 20 şi 25 de formațiuni de studiu şi îndeplinesc una dintre următoarele condiţii.

Funcţionează cel puţin 10 clase de elevi şi/sau grupe de copii la învăţământul profesional şi/sau gimnazial şi/sau primar şi/sau preşcolar și/sau antepreșcolar; au secţii cu predare în limbi ale minorităţilor într-o unitate de învățământ în care învăţământul se desfăşoară în limba română; au secţii cu predare în limba română într-o unitate de învățământ în care învăţământul se desfăşoară în limbile minorităţilor; au între 20 și 25 de formațiuni de studiu şi au internat şi cantină.

Directorii și directorii adjuncţi, absolvenţi ai colegiilor de institutori care au dobândit atestatul de echivalare în condiţiile art. 149 alin. (3) din Legea nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare sau absolvenţi ai specializării “Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar” sunt degrevați parțial de norma didactică de predare și efectuează 6-8 ore/săptămână, în cadrul obligaţiei didactice de predare, activităţi specifice funcţiei de metodist al inspectoratului şcolar sau activităţi specifice funcţiei de profesormetodist, respectiv formator în casele corpului didactic.”

This post was last modified on iun. 14, 2023, 12:36 AM 00:36

Disqus Comments Loading...