AVERTISMENTE Meteorologice Cod ROSU/PORTOCALIU de ULTIMA ORA ANM pe 16 Iunie in Romania

AVERTISMENTE Meteorologice Cod ROSU PORTOCALIU ULTIMA ORA ANM 16 Iunie Romania

Avertismente meteorologice de tip cod rosu si portocaliu, de ultima ora, au fost emise de catre ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, pe 16 iunie 2023 in Romania, iar dupa cum puteti vedea mai jos, ele aduc in atentie situatia grava a starii vremii din tara noastra.

ANM anunta ploi torentiale in cantitati de pana la 70 l/mp in anumite zone din Romania, ca parte a acestor coduri de culoare rosie si portocalie, ele fiind insotite de descarcari electrice, intensificari serioase ale vantului, dar si grindina, astfel ca trebuie sa fim foarte atenti la deplasari.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN!

Interval de valabilitate: 16 iunie, ora 10 – 17 iunie, ora 12.

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică.

Zone afectate: conform textului și hărții.

În intervalul menționat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică în Crișana, nordul Banatului, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei, nord-vestul Moldovei și estul Olteniei. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.

Notă: Manifestări de instabilitate atmosferică vor fi pentru scurte intervale de timp și în restul teritoriului. Vremea va fi în general instabilă și în zilele următoare.

COD PORTOCALIU!

Interval de valabilitate: 16 iunie, ora 10 – 17 iunie, ora 12.

Fenomene vizate:instabilitate atmosferică accentuată, cantități însemnate de apă.

Zone afectate: conform textului și hărții.

În jumătatea de vest a Olteniei, sudul Banatului, zona Carpaților Occidentali, nordul Carpaților Orientali și vestul Carpaților Meridionali vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat de peste 50 l/mp.

COD ROȘU!

Interval de valabilitate: 16 iunie, ora 12 – 17 iunie, ora 12.

Fenomene vizate:averse torențiale și abundente.

Zone afectate: județele Mehedinți, Caraș-Severin și zona de munte a județelor Gorj și Hunedoara.

În județele Mehedinți, Caraș-Severin și zona de munte a județelor Gorj și Hunedoara, vor fi averse torențiale și abundente. În intervale scurte de timp și prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 50…70 l/mp și izolat vor depăși 80 l/mp.