AVERTIZARILE Meteorologice de ULTIMA ORA ANM, de Vreme SEVERA, pe 16 Iunie in Romania

Avertizarile Meteorologice ULTIMA ORA ANM Vreme SEVERA 16 Iunie Romania

Avertizarile meteorologice de ultima ora ale ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, de vreme severa pentru 16 iunie in Romania, ne aduc in atentia imediata o serie de fenomene meteo despre care ar trebui sa stie foarte multa lume la ora actuala, ele afectand diverse regiuni ale tarii.

ANM explica mai jos faptul ca in regiunile mentionate vom intalni ploi in cantitati de pana la 40 l/mp, insa ele vor veni impreuna cu descarcari electrice, intensificari ale vantului, si local grindina, astfel ca trebuie sa fim extrem de vigilenti in deplasarile pe care le facem.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN!

Interval de valabilitate: 15 iunie, ora 21 – 16 iunie, ora 12.

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică.

Zone afectate: conform textului și hărții.

În intervalul menționat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică în Carpații Occidentali și Meridionali, în Oltenia și vestul Transilvaniei. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.

COD PORTOCALIU!

Interval de valabilitate: 15 iunie, ora 21 – 16 iunie, ora 12.

Fenomene vizate:averse torențiale, cantități însemnate.

Zone afectate: județul Caraș-Severin și zona de munte a județelor Mehedinți, Gorj, Alba și Hunedoara.

În județul Caraș-Severin și în zona de munte a județelor Mehedinți, Gorj, Alba și Hunedoara vor fi averse torențiale și mai ales prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat de peste 50 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Avertizările și atenționările meteorologice se actualizează în funcție de durata și gravitatea fenomenelor prognozate.

 Informările meteorologice se emit în cazul în care fenomenele meteorologice prognozate au potențial de a deveni temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar altfel sunt obişnuite pentru perioada respectivă.

 Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maxim 6 ore. Emitent: Centrul Național de Prognoză Meteo.