Italia: Anunt Oficial de ULTIMA ORA al Giorgiei Meloni, Romania, Schengen Vizate de Noi Masuri

Italia Anunt Oficial ULTIMA ORA Giorgiei Meloni Romania Schengen Vizate Noi Masuri

Italia merge intr-o linie similara cu cea a Austriei, iar Giorgia Meloni, premierul de la Roma, face o serie de cereri urgente catre Comisia Europeana, scopul acestora fiind de a se impune noi masuri care sa reduca migratia ilegala, dar prin cooperare cu tarile terte din care pleaca multi dintre cei care ajung in Uniunea Europeana acum.

Italia colaboreaza cu Malta in aceasta initiativa foarte importanta pentru toata Uniunea Europeana, iar asta pentru ca ambele tari au granite maritime pe care trebuie sa le protejeze, si la care ajung anual foarte multi migranti care cer azil in Europa, iar la fel ca Romania, protejarea UE depinde intr-o mare masura de ele acum.

Italia cere aplicarea unor masuri suplimentare importante de catre Comisia Europeana pentru reducerea migrantiei, dincolo de cele aplicate pana acum, iar asta ar putea ajuta si aderarea Romaniei la Schengen, daca numarul migrantilor va scadea, iar Austria va fi satisfacuta de masurile care sunt implementate in mod oficial pentru toata UE.

“Cu Malta suntem de acord că cooperarea cu țările africane pentru a oferi alternative la imigrația ilegală este esențială. Responsabilitatea nu ar trebui să stea doar pe spatele nostru, ci insistăm pe o solidaritate reală. Desigur, ne angajăm să nu ne sustragem responsabilitatea la frontierele externe. Este o problemă care necesită investiții și coordonare cu țările africane pentru a oferi alternative la imigrația ilegală.

În urma pactului dintre statele membre, vor începe acum negocierile cu Parlamentul European, din care vor ieși textele legislative finale. Gestionarea migrației nu ar trebui să fie exclusiv o provocare pentru Italia și Malta, mai întâi țările primitoare care împărtășesc managementul de coastă și protocoale de urgență.”