Ministrul Educatiei: IMPORTANTE Declaratii de ULTIMA ORA, Elevii din Scoli si Licee in Centrul Lor

Ministrul Educatiei IMPORTANTE Declaratii ULTIMA ORA Elevii Scoli Licee Centrul Lor

Ministrul Educatiei transmite in mod oficial pentru elevii scolilor si liceelor din toata tara o serie de anunturi de ultima ora, prin declaratiile pe care Ligia Deca le-a facut in fata celor care au avizat accederea sa la functia pe care o detine deja de ceva vreme, iar asta pentru ca ea va continua in acelasi rol.

Ministrul Educatiei vorbeste mai jos despre ceea ce a facut pana acum in rolul pe care l-a avut, dar si despre ceea ce vrea sa faca in continuare, iar asta pentru ca vorbim despre masuri importante pentru viitorul elevilor din scolile si liceele Romaniei, toate fiind gandite pentru a imbunatati sistemul de invatamant.

“Începând de astăzi, voi continua mandatul de Ministru al Educației, alături de o nouă echipă guvernamentală. Mulțumesc Partidului Național Liberal pentru această reconfirmare, domnului Nicolae Ciucă pentru colaborarea extraordinară de până acum și noului Prim-ministru pentru încrederea acordată. Odată cu depunerea jurământului, voi continua reformele asumate prin Proiectul „România Educată”.

Inițiat de Președintele României, și voi implementa legile educației, care îl vor aplica. Cred cu tărie că în centrul deciziilor trebuie să fie interesul copiilor, cei care merită o șansă reală pentru a-și atinge potențialul maxim. În noul mandat, îmi propun, totodată, să reclădesc încrederea în învățământul românesc și să susțin măsurile care aduc mai mult respect pentru cariera didactică, inclusiv printr-o salarizare adecvată și bazată pe performanță.
Drumul nostru împreună continuă!

Mulțumesc pentru votul favorabil acordat astăzi, după audierea în Comisiile reunite de învățământ din Parlamentul României! Mulțumesc, totodată, Partidului Național Liberal, care m-a propus pentru această funcție. Această susținere pentru un nou mandat mă onorează și mă responsabilizează!
Vreau să îi mulțumesc și Premierului desemnat pentru încrederea acordată.

Am convingerea că și în actuala formulă guvernamentală educația va reprezenta o prioritate. Vă asigur că voi munci în continuare pentru a pune în practică dezideratele Proiectului „România Educată” și, implicit, pentru a implementa legile educației adoptate în Parlamentul României. Totodată, mă voi lupta ca angajamentele asumate de Guvern, în raport cu salarizarea personalului din sistemul de învățământ, să fie onorate.

Educația are o șansă unică, având alocat unul dintre cele mai mari bugete din Planul Național de Redresare și Reziliență, cu ajutorul căruia vom schimba fața școlilor din România. Sunt convinsă că alături de echipa din Ministerul Educației și împreună cu toți membrii Guvernului putem face pași importanți pentru o educație de calitate în fiecare unitate/instituție de învățământ. Voi face tot ce ține de mine să reclădesc încrederea în sistemul de educație!”