WhatsApp a decis sa atraga atentia a milioane de oameni cu telefoane iPhone si Android din intreaga lume, pentru a face o recomandare extrem de importanta despre care trebuie sa stie oamenii, iar asta pentru ca ei pot sa isi protejeze mult mai bine conversatiile, daca aleg sa le blocheze cu parole.
WhatsApp explica mai jos cum putem folosi parole pentru a proteja conversatiile noastre in cele mai bune moduri posibile, si asta in contextul in care exista prea multe persoane care ar fi foarte dornice sa vada ceea ce noi comunicam cu alte persoane din cadrul platformei de mesagerie.
Cum puteți folosi funcția de blocare a conversațiilor
Pe Android și pe iPhone, puteți activa funcția de blocare a conversațiilor pentru a vă proteja prin parolă conversațiile foarte confidențiale. Pentru a citi sau a trimite mesaje, va trebui să deblocați conversațiile respective folosind metoda de autentificare pe dispozitiv, cum ar fi codul de acces, Face ID sau amprenta digitală. Aceste conversații vor fi păstrate separat de celelalte conversații ale dumneavoastră, în folderul Conversații blocate.
- În cazul conversațiilor blocate, conținutul notificărilor și contactele respective sunt ascunse. Notificările se vor afișa sub forma WhatsApp: 1 mesaj nou.
- Pentru a vă menține fișierele media private și a le salva în galeria telefonului, va trebui să deblocați conversațiile care le conțin.
- Se pot bloca și conversațiile de grup sau cele cu sunetul oprit.
- Apelurile nu se pot bloca. Un apel de la un contact sau grup pentru care ați blocat conversația va apărea în continuare.
- Dacă blocați conversații folosind telefonul, conversațiile respective vor fi blocate doar pe acesta. Dacă aveți alte dispozitive asociate la WhatsApp, cum ar fi un computer, conversațiile de pe acestea nu vor fi blocate.
- Dacă folosiți funcția de creare și restaurare a backupului pe WhatsApp, conversațiile pe care le-ați blocat vor fi blocate și după ce le restaurați pe un telefon nou. Pentru a vă accesa conversațiile blocate, va trebui să configurați mai întâi metoda de autentificare pe dispozitiv (amprentă digitală sau Face ID).
- După ce blocați o conversație, interlocutorul respectiv nu va afla că ați blocat conversația.
- Dacă vreți să blocați o conversație arhivată, trebuie mai întâi să o dezarhivați și apoi să o blocați.