X

AVERTIZAREA Meteo NOWCASTING, de ULTIMA ORA, ANM pe 17 Iunie in Romania

Avertizarea meteo nowcasting de ultima ora a ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, pentru 17 iunie 2023 in Romania, aduce in imediata atentie a tuturor romanilor un cod portoclaiu de vreme severa care afecteaza mai multe regiuni din tara noastra.

ANM explica mai jos faptul ca vorbim despre ploi torentiale in cantitati de pana la 40 l/mp, care vor afecta regiunile mentionate mai jos, ele fiind insotite de catre descarcari electrice, astfel ca trebuie sa fim prudenti in toate deplasarile pe care le desfasuram.

COD PORTOCALIU!

Data emiterii : 17-06-2023 ora 17.

Valabil de la : 17-06-2023 ora 17:40.

In zona : Județul Vâlcea: Râmnicu Vâlcea, Călimănești, Băbeni, Mihăești, Budești, Stoilești, Galicea, Nicolae Bălcescu, Ocnele Mari, Păusești-Măglași, Bujoreni, Berislăvești, Dănicei, Băile Olănești, Bunești, Muereasca, Golești, Dăești, Sălătrucel, Vlădești, Milcoiu, Runcu;

Se vor semnala : averse torențiale care vor acumula peste 35…40 l/mp, descărcări electrice.

Avertizările și atenționările meteorologice se actualizează în funcție de durata și gravitatea fenomenelor prognozate.

Informările meteorologice se emit în cazul în care fenomenele meteorologice prognozate au potențial de a deveni temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar altfel sunt obişnuite pentru perioada respectivă.

Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maxim 6 ore. Emitent: Centrul Național de Prognoză Meteo.

This post was last modified on iun. 17, 2023, 7:00 PM 19:00

Disqus Comments Loading...