E.ON, grup de energie foarte mare din Romania cu milioane de clienti care se bucura de serviciile de energie electrica si gaze naturale in fiecare luna, a decis sa-i informeze in mod oficial pe clienti in legtura cu felul in care vor arata facturile de electricitate, dupa noile schimbari impuse de ANRE.
E.ON detaliaza mai jos ceea ce va fi vizibil pe cea de-a treia pagina a facturii de electricitate care va ajunge la clientii din toata tara, iar asta pentru ca pe ea vor fi vizibile noi informatii despre care trebuie sa stie toti romanii care le vor primi in cursul urmatoarelor saptamani, si luni, de acum incolo, in tara.
Ce contine a 3-a pagina a facturii de eletricitate de la E.ON
A treia pagină, conține 3 tabele după cum urmează:
- Primul conține informații despre locul de consum și distribuitorul din zona ta. Începe cu informații detaliate despre locul de consum. Poate cele mai importante informații de aici sunt codul POD – unic pe loc de consum, numele Operatorului de Distribuție (OD) din zona locului de consum și numărul acestuia de telefon pentru urgențe, deranjamente, întreruperi. Citește diferența între furnizorul și distribuitorul tău, pentru detalii. Tot aici vei regăsi intervalul în care poți transmite tu indexul și cel în care contorul îți va fi citit de către OD în vederea regularizării. Conform legislației în vigoare, citirea trebuie să aibă loc la fiecare 3 luni, chiar dacă transmiți lună de lună indexul prin autocitire.
- Din următorul tabel – „Cum am stabilit consumul tău”, vei afla exact care este consumul facturat, ca diferență între index nou și index vechi și modalitatea prin care a fost determinat acel consum: citire distribuitor, autocitire sau estimare.
- Noutăți majore apar în tabelul „Cum am calculat valoarea facturii tale? – Produse și servicii”. Dacă până acum, pe factura găseai prețul energiei active consumate cu toate componentele incluse, de acum vei regăsi defalcat, toate componentele ce compun prețul pe care tu îl plătești pentru electricitatea consumată.
În plus, în cazul facturii de regularizare, pentru a înțelege mai bine conținutul ei, acum sumele sunt structurate – tot ce este cu plus într-o secțiune și tot ce este cu minus în altă secțiune. Astfel îți este mai ușor să urmărești și să înțelegi ce ai de plată.
Tot aici vei regăsi și aplicarea schemei de sprijin de plafonare a prețului, alte servicii achiziționate de la furnizor, penalități sau reduceri, dacă e cazul. La final, vei vedea totalul de plată pe locul de consum.
This post was last modified on iun. 17, 2023, 12:12 PM 12:12