Italia: Deciziile de ULTIMA ORA Luate de Meloni, cu Masuri de IMPACT pentru Schengen, Romania

Italia Deciziile ULTIMA ORA Luate Meloni Masuri IMPACT Schengen Romania

Italia este fortata sa ia o serie de decizii de ultima ora, care vor avea un impact majora pentru Spatiul Schengen, dar si Romania, iar asta pentru ca Giorgia Meloni a decis in mod oficial sa-l trimita pe ministru sau de externe, Tajani, in Emiratele Arabe Unite pentru a discuta, printre altele, si despre problema migrantilor ilegali.

Italia vrea sa coopereze cu aceasta tara pentru a reduce traficul de migranti catre Europa, iar asta pentru ca aeroportul din Abu Dhabi este folosit de catre traficantii de persoane pentru a trimite catre Europa cetatenii unor tari din Orientul Mijlociu, ei ajungand sa ceara azil in Italia, in principal, dar si in alte tari din Schengen.

Italia ia aceste masuri dupa ce a cerut de la Uniunea Europeana incheierea unor intelegeri cu tari terte, sigure, pentru returnarea migrantilor ilegali carora li se resping cererile de azil, iar in lipsa unor masuri de la Bruxelles, Giorgia Meloni incearca sa rezolve de una singura problemele cu migratia, cu care se confrunta tara sa acum.

“Vizita mea la Abu Dhabi și întâlnirea cu șeicul Abdullah bin Zayed bin Sultan Al Nahyan (ministrul de externe, n.red.) reprezintă un alt pas către o cooperare mai puternică, mai eficientă și reciproc avantajoasă. Angajamentul nostru față de stabilitate și securitate este foarte apreciat în regiune. Suntem un interlocutor credibil și, în comparație cu ceilalți parteneri europeni.

Ne simțim speciali, deoarece primim adesea solicitări pentru o prezență italiană mai mare. Ambele națiuni se angajează ferm în promovarea unei abordări globale a fenomenului migrației, conștiente de faptul că lupta împotriva fluxurilor neregulate și a traficului de ființe umane necesită un efort comun al tuturor țărilor implicate.”