Marcel Ciolacu: Anunturile IMPORTANTE ale Premierului Romaniei pentru MILIOANE de Romani

Marcel Ciolacu Anunturile IMPORTANTE Premierului Romaniei MILIOANE Romani

Marcel Ciolacu le transmite milioanelor de romani din intreaga tara o serie de anunturi foarte importante cu privire la masurile pe care le-a dispus din functia de premier al Romaniei, iar asta pentru ca vorbim despre unele menite sa rezolve problemele generate de cresterea preturilor in ultimul an de zile.

Marcel Ciolacu explica mai jos care sunt aceste masuri, ele urmand a fi puse in aplicare imediata de catre ceilalti ministri ai guvernului din care face parte, iar asta pentru ca scopul noii administratii pare sa fie de a incerca sa usureze viata romanilor, insa ramane de vazut daca va si reusi sa faca acest lucru.

“Impreună cu colegii mei am venit direct după ce am depus jurământul și am dat prima ordonanță de organizare a guvernului. De asemenea, am dat colegilor mei primele draft-uri de ordonanțe pe care vrem să le citim în următoarea ședință de guvern, ca să putem să le aplicăm cât mai urgent. Este vorba de reducerea prețurilor la alimentele de bază, sprijinirea procesării de alimente.

Schema de susținere a industriei materialelor de construcții, plus introducerea energiei verzi în firmele agricole. Toți funcționarii statului român trebuie să înțeleagă că avem nevoie de performanță în administrație. Statul român nu mai poate plăti doar pentru ca bugetarii să vină la birou, iar asta este valabil de la nivel de ministru până la nivelul funcționarilor de execuție.

În acest moment, la Guvernul României și la toate ministerele de linie am anunțat că intrăm într-un regim de mobilizare generală. Avem de livrat ținte și jaloane din PNRR și nu putem rata nimic: pensiile speciale, legea salarizării, managementul companiilor de stat. Mandatul acestui guvern este despre reforme și economie, mai concret, despre cum facem ca economia să producă mai multă valoare și locuri de muncă, iar rezultatele să se vadă concret în buzunarele oamenilor.

De aceea, în fiecare ședință de guvern veți vedea că avem pe agendă noi măsuri de stimulare economică, însă primul și cel mai concret rezultat al unei guvernări bune este ca inflația să scadă, oamenii să simtă asta în prețurile unor produse de bază. Asta vrem să facem imediat și să acționăm încă de săptămâna viitoare. Alături de acest demers avem alte măsuri țintite pentru a susține agricultura, construcțiile și energia.

Din punctul meu de vedere, sunt domeniile care fac diferența pentru oameni. Cu îngăduința dvs. o să invit pe colegii mei, în primul rând pe domnul ministru de la economie, domnul Radu Oprea, și pe urmă pe noul ministru al finanțelor, pe domnul. Marcel Boloș, să intre în detaliu cu toate aceste lucruri. Vă mulțumesc mult, o seară plăcută!”