Ministrul Sanatatii Anunta Prioritatile de ULTIM MOMENT pentru Romania si Toti Cetatenii

Ministrul Sanatatii Anunta Prioritatile ULTIM MOMENT Romania Toti Cetatenii

Ministrul Sanatatii transmite printr-un anunt de ultim moment care sunt prioritatile sale pentru Romania si toti cetatenii tarii, iar asta pentru ca Alexandru Rafila vrea sa aduca in atentia a milioane de oameni ceea ce intentioneaza sa faca in cursul mandatului sau pentru romanii din intreaga tara, vestile fiind importante.

Ministrul Sanatatii explica mai jos pe ce anume se va concentra in cadrul mandatului din noul Guvern condus de Marcel Ciolacu, Alexandru Rafila semnand si un ordin legat de preturile pentru anumite tipuri de medicamente care au fost aprobate pentru vanzare in Romania la ora actuala pentru noi toti.

“Finalizarea proiectelor majore de investiții în sistemul de sănătate și a reformei din sistem sunt esențiale pentru ca populația României să aibă un acces semnificativ mai bun la servicii de sănătate. Mulțumesc președintelui PSD și prim-ministrului României, domnul Marcel Ciolacu, precum și echipei social democrate pentru încrederea acordată într-un mandat al continuității și consolidării numeroaselor proiecte deja începute.

Peste 2 miliarde de euro în investiții în infrastructura sanitară prin PNRR, la care se adaugă construcția celor 3 spitale regionale și a centrelor pentru mari arși. Controlul bolilor netransmisibile, cardio și cerebrovasculare, cancerul și diabetul sunt priorități ale activității Ministerului Sănătății! Am reușit să punem la dispoziția pacientilor oncologici 7 centre noi de radioterapie, am introdus numeroase medicamente inovative compensate și gratuite.

Si finalizăm, împreună cu CNAS, normele pentru un mai bun acces al pacienților la asistență medicală primară și ambulatorie dar și la servicii medicale preventive. Echipa Ministerului Sănătății lucrează direct cu specialiștii din domeniul medical pentru concretizarea acestor obiective, prin asumare, profesionalism și bună credință.

Anexa nr. 1 la Ordinul ministrului sănătății nr. 443/2022 pentru aprobarea prețurilor maximale ale medicamentelor de uz uman, valabile în România, care pot fi utilizate/comercializate de către deținătorii de autorizație de punere pe piață a medicamentelor sau reprezentanții acestora, distribuitorii angro și furnizorii de servicii medicale și medicamente pentru acele medicamente care fac obiectul unei relații contractuale cu Ministerul Sănătății, casele de asigurări de sănătate.

Si/sau direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București, cuprinse în Catalogul național al prețurilor medicamentelor autorizate de punere pe piață în România, a prețurilor de referință generice și a prețurilor de referință inovative, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 194 și 194 bis din 28 februarie 2022, cu modificările și completările ulterioare, se completează potrivit anexei care face parte integrantă din prezentul ordin.”