X

Romania: Anuntul Oficial de ULTIMA ORA privind Aderarea la Schengen in Anul 2023

Romania vrea sa adere la Schengen in cursul anului 2023, acest lucru este cunoscut de catre toata lumea, iar un anunt oficial de ultima ora, care vizeaza romanii din intreaga tara, vine direct de la noul ministru de externe, Luminita Odobescu, care spune ca tara noastra este un furnizor de securitate pentru granitele externe ale UE.

Romania vrea sa adere in 2023 la Spatiul Schengen, iar conform noului minsitru de externe, Luminita Odobescu, exista un singur obstacol in calea indeplinirii acestui obiectiv, el numindu-se Austria, iar pentru a convinge guvernul lui Karl Nehammer sa renunte la veto-ul dat tarii noastre, ajutorul Comisiei Europene va conta enorm.

Romania va incerca in 2023 sa isi indeplinaesca obiectivul de aderare la Spatiul Schengen, insa nu va fi o misiune chiar atat de usoara, si inclusiv cu sustinerea Comisiei Europene, e destul de clar faptul ca mai avem multe de facut pentru a ne putea bucura de beneficiile pe care le aduce aderarea la acest sistem.

“Pentru aderarea la Schengen este nevoie în continuare de un efort susţinut al tuturor instituţiilor implicate. Este un obiectiv prioritar şi în strânsă coordonare cu toate instituţiile cu responsabilităţi în domeniu. Mai avem de convins un singur stat membru. Contăm pe susţinerea nu numai a Comisiei Europene, dar şi a partenerilor europeni.

Sperăm să putem până la sfârşitul acestui an, pentru că România a dovedit şi continuă să dovedească faptul că este un furnizor de securitate care asigură responsabil protecţia frontierelor sale externe. Dau doar exemplul recent al proiectului pilot pe care îl facem cu Comisia Europeană pentru a demonstra încă odată bunele practici şi maniera în care România ştie să gestioneze frontiera externă a UE.”

This post was last modified on iun. 17, 2023, 9:14 PM 21:14

Disqus Comments Loading...