X

Austria: Nou Anunt de ULTIMA ORA a lui Karner despre Aderarea Romaniei la Schengen

Austria face prin ministrul de interne Gerhard Karner un anunt oficial nou cu privire la aderarea Romaniei la Schengen in cursul anului 2023, iar asta pentru ca oficialul guvernului Karl Nehammer continua sa spuna ca absolut nimic nu s-a schimbat in ceea ce priveste motivele pentru blocarea aderarii tarii noastre in 2022.

Austria spune ca traficantii de persoane eliberati de Ungaria recent, ar fi ajuns in Serbia, si nu pe teritoriul sau, cel putin deocamdata, dar continua sa se planga din cauza faptului ca Germania e mai mare si are mai putine cereri de azil, asta in timp ce insista pe respingerea lor in tari terte, sau chiar la granitele externe ale tarii.

Austria insista cu putere sa tina Romania in afara Schengen si in 2023, dar nu doar tara noastra, ci si foarte multi migranti care ar dori sa ajunga in tara pentru a cere azil, nefiind multumita nici de recentul compromis privind sistemul de azil, la care s-a ajuns la Bruxelles luna aceasta, nefiind dornica sa accepte solicitanti.

“Ma astept ca alte țări UE să dea dovadă de solidaritate cu Austria după ultimul compromis al UE în materie de azil. Germania este de zece ori mai mare, dar a avut doar de două ori mai multe cereri de azil. Am discutat foarte clar și intens cu ministrul maghiar de interne.

Pinter m-a asigurat că acei contrabandiști care au fost arestați într-o acțiune comună a poliției cu Austria sunt încă în închisoare. În ceea ce privește dreptul de veto al Austriei împotriva extinderii Schengen pentru a include România și Bulgaria, nimic nu s-a schimbat semnificativ în situație,  de aceea consider că controalele sunt în continuare absolut necesare.”

This post was last modified on iun. 18, 2023, 9:05 AM 09:05

Disqus Comments Loading...