X

Marius Budai: Decizia de ULTIM MOMENT a Guvernului, Masuri Adoptate pentru Romani

Marius Budai confirma o importanta decizie de ultim moment pe care Guvernul Romaniei o ia pentru romanii din tara, iar asta pentru ca o informare facuta cu doar cateva ore in urma anunta masuri pentru a le acorda bani romanilor care sunt afectati de calamitatile care au lovit tara noastra in ultimele ore.

Marius Budai vorbeste deasemenea mai jos despre discutiile avute cu sindicatele din sanatate, pentru a se evita o greva generala, dar si despre continuarea masurilor importante pentru ca viitoarea lege a salarizarii sa indeplineasca un numar cat mai mare dintre cerintele salariatilor care vor fi afectati de ea.

“Adoptăm, în următoarea ședință de Guvern, o Hotărăre în vederea stabilirii sumelor de bani care vor fi acordate drept despăgubiri familiilor ale căror locuințe au fost afectate de calamități. Hotărârea se va aplica în primul rând locuitorilor din comuna Grecești, județul Dolj, afectați de inundații în aceste zile.

Am fost și voi fi mereu deschis la discuții cu sindicatele, în vederea găsirii unor căi rezonabile pentru soluționarea revendicărilor acestora! Astăzi am coborât, din nou, în stradă, în fața Ministerului Muncii, pentru a discuta cu membrii Uniunii Naționale a Sindicatelor TESA din Sănătate, afiliată la Confederația Sindicală Națională Meridian.

Asumarea a fost ca grila pentru toţi cei din sistemul naţional de învăţământ să fie gata până atunci, să dezbatem şi să terminăm celelalte grile până la sfârşitul lui august astfel încât proiectul de act normativ să fie adoptat ca şi iniţiativă legislativă ca şi proiect legislativ în prima şedinţă de guvern din sesiunea din toamnă după care să fie depus în Parlament astfel încât şi acolo după dezbateri să fie adoptată astfel încât cu 1 ianuarie 2024 să intre în vigoare.

Au fost discuţii care au fost purtate în interiorul coaliţiei care ne-au condus la unele măsuri repetate pe care le-am luat de când au început aceste discuţii, mă refer şi la majorările şi pentru cadrele nedidactice, la majorări care au venit şi pentru personalul TESA din Sănătate care erau pe anexa 2 şi pentru sistemul de apărare şi ordine publică.

Sigur că noi vrem să ne asigurăm şi de aceea a apărut şi această măsură că chiar dacă a fost această perioadă care nu a fost dorită nici de cadrele didactice, nici de noi, a fost un conflict de muncă, s-a suspendat. Grija principală acum trebuie să fie copiii mai ales care sunt în ani terminali pentru a-şi susţine aceste examene şi pentru a putea practic să-şi continue drumul spre viitor.”

This post was last modified on iun. 18, 2023, 11:49 AM 11:49

Disqus Comments Loading...