X

Ministrul Mediului: Decizia EXTRAORDINARA Luata de URGENTA pentru MILIOANE de Romani

Ministrul Mediului ii anunta in mod oficial pe romanii din intreaga tara in legatura cu o decizie extraordinara, care a fost luata de urgenta, pentru ca un numar foarte mare de romani din intreaga tara sunt vizati de corduri galbene, portocalii, sau rosii, de vreme severa imediata, ori inundatii, in urmatoarele ore.

Ministrul Mediului vorbeste mai jos despre ceea ce a fost discutat in cadrul unei sedinte extraordinare, care a avut loc la sediul ministerului pe care il conduce, iar asta pentru ca era nevoie de o serie de masuri importante pentru ca numarul oamenilor afectati de fenomenele de vreme severa sa fie cat mai mic.

“Ședinţă extraordinară a Comitetului ministerial pentru situaţii de urgenţă al MMAP, ca urmare a avertizărilor hidro-meteo. Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet a convocat, în această dimineață, Comitetul ministerial pentru situaţii de urgenţă (CMSU), constituit la nivelul M.M.A.P. Ședința extraordinară a C.M.S.U a fost organizată ca urmare a avertizărilor meteorologice de COD GALBEN și COD PORTOCALIU transmise de ANM.

Dar și a avertizărilor hidrologice realizate de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (I.N.H.G.A). ”În urma analizei rapoartelor transmise de specialiști în cursul serii, dar și în această dimineață, am luat decizia convocării acestei ședinte a Comitetul ministerial pentru situaţii de urgenţă.

Deși evoluția hidro-meteorologică pentru următoarea perioadă este favorabilă din punct de vedere al codurilor hidro-meteorologice ne aflăm, totuși, într-o perioadă lungă de timp în care s-au emis astfel de avertizări de Cod Portocaliu și Cod Roșu. De fapt, este prima dată când am înregistrat atâtea Coduri Roșii pe aceleași zone și județe, în interval de o săptămână, ca urmare a precipitațiilor succesive.

Echipele de lucru ale Administrațiilor Bazinale de Apă sunt în teren și putem interveni în continuare astfel încât să fie evitată pierderea de vieți omenești. Perioada dificilă NU a trecut, instabilitatea meteorologică se va menține, avem alerte acum pentru partea de Est a țării, iar în Vest, deși situația se va îmbunătăți.

Mai pot exista fenomene periculoase ca urmare a precipitațiilor abundente care se pot înregistra într-un interval scurt de timp, dar și a viiturilor din amonte”, a menționat ministrul mediului, apelor și pădurilor. ”Facem apel la populație să nu se aventureze în această perioadă în apropierea cursurilor de apă și, mai ales, să nu încerce să traverseze cursurile de apă în zonele unde există avertizări ale autorităților, astfel încât să nu își pună viața în pericol”, a mai subliniat ministrul Mircea FECHET.”

This post was last modified on iun. 18, 2023, 1:00 AM 01:00

Disqus Comments Loading...