X

Spania: IMPORTANT Anunt Oficial, Vesti PROASTE pentru Romania si Aderarea la Schengen

Spania urmeaza sa asume pe 1 iulie presidintia Consiliului Uniunii Europene, un rol extrem de important, pe care il va detine timp de 6 luni de zile, perioada in care guvernul de la Madrid vrea sa o foloseasca pentru a incheia acordul privind reforma sistemului de azil din UE, pentru a se reduce migratia ilegala incepand cu anul 2023.

Spania se va concentra pe acest proces, iar aceasta este o veste proasta pentru aderarea Romaniei la Schengen, si asta pentru ca reforma sistemului de azil, si accesul tarii noastre la spatiul fara controale la granitele interne nu sunt tocmai complementare, astfel ca obiectivul nostru ar putea fi marginalizat, in ciuda promisiunilor de la Madrid.

Spania a anuntat in repetate randuri ca va sustine aderarea Romaniei la Schengen, si ca va face eforturi in cadrul perioadei in care detine presidintia Consiliului UE, pentru ca obiectivul sa fie indeplinit, insa dupa cum se prezinta situatia la ora actuala, pare destul de improbabil ca aderarea sa aiba loc in cursul anului 2023, din pacate pentru noi.

“Chiar dacă Sánchez a evidențiat succesul președinției suedeze în obținerea, la 8 iunie, a acordului miniștrilor de Interne UE de a reforma regulile UE în materie de azil, el a avertizat, de asemenea, asupra numeroaselor obstacole pe care le urmează. Premierul a subliniat că după acordul la care sa ajuns asupra reglementării managementului azilului și migrației.

Si asupra reglementării procedurilor de azil, mai rămâne doar un al treilea element. Există însă un termen limită strict, întrucât UE dorește să ajungă la un acord cel târziu până la sfârșitul legislaturii europene – aprilie 2024-. Solidaritatea și responsabilitatea trebuie combinate și trebuie să se găsească un echilibru între cele două.”

This post was last modified on iun. 18, 2023, 12:30 PM 12:30

Disqus Comments Loading...