X

Austria: Hotararea lui Nehammer de ULTIMA ORA pentru Italia, Bulgaria, dar Romania este UITATA!

Austria a anuntat in mod oficial o decizie de ultima ora luata de catre cancelarul Karl Nehammer, iar asta pentru ca guvernul de la Viena a decis sa faca in cursul urmatoarelor zile un forum special la Wachau, pentru a discuta despre viitorul UE si al Schengen cand vine vorba despre migratie, dar Romania a fost uitata.

Austria ii primeste pe premierul italian, Giogia Meloni, si presedintele Bulgar Radev, insa Nehammer nu mentioneaza absolut nimic despre Romania cand vine vorba despre “aliatii” sai in lupta impotriva migratiei ilegale, si pentru reformarea sistemului de azil din UE, ceea ce arata unde ne plasam in momentul de fata.

Austria a anuntat foarte clar ca nu intentioneaza sa renunte la veto-ul dat Romaniei pentru aderarea la Schengen, iar anuntul lui Nehammer de acum confirma foarte clar ca lucrurile nu urmeaza sa se schimbe prea curand din acest punct de vedere, astfel ca ramane de vazut ce fel de decizii vor fi luate la Wachau in weekend.

“Întâlnirea de la Wachau este o expresie a relațiilor de prietenie dintre Austria și Italia. Sistemul de azil din Europa a eșuat, motiv pentru care solicităm o reformă a sistemului, în special în ceea ce privește protecția frontierelor externe. Mă bucur că prim-ministrii italian și președintele bulgar vin în Austria și participă la Europa Forum Wachau.

Austria, Italia și Bulgaria sunt aliati apropiați în lupta împotriva migrației ilegale și, împreună cu alte țări partenere, au făcut presiuni în avans pentru a pune subiectul pe ordinea de zi a reuniunii la summit. Acesta este un bun oportunitatea de a promova faptul că un viitor mai bun pentru UE este posibil doar dacă facem progrese puternice.”

This post was last modified on iun. 19, 2023, 5:23 PM 17:23

Disqus Comments Loading...