X

Clientilor BANCA Transilvania li se Aduce in ATENTIE o IMPORTANTA Decizie Oficiala

BANCA Transilvania, una dintre institutiile financiare cele mai mari din toata Romania la ora actuala, a decis sa le aduca in atentie clientilor din toata tara o foarte importanta hotarare care a fost luata de catre o instanta din Romania, ea suspendand efectele unui ordin al ANPC, care a adus amenzi pentru 9 banci din Romania.

BANCA Transilvania spune ca in baza acestei noi hotarari judecatoresti, toate prevederile ordinului ANPC, care sanctiona practici inselatoare ale bancilor cu privire la plata dobanzilor pentru creditele cu perioade mai mari de 10 ani de zile, se suspenda, astfel ca totul revine la situatia anterioara, pana la solutionarea litigiului.

Conform ordinului ANPC, bancile erau sanctionate pentru ca in primii ani de rambursare a unui credit, un client rambursa 25% din suma principala, si 75% din dobanda, insa BANCA Transilvania a reusit, impreuna cu celelalte banci sanctionate, sa suspende in instanta acest ordinul, dar e doar o batalie castigata din razboi.

Ordinul cu sanctiunea ANPC privind rambursarea creditelor a fost suspendat

BANCA Transilvania explica mai jos ce se intampla in urma acestei noi hotarari judecatoresti, care a fost obtinuta in instanta, insa nu se stie deocamdata cand anume s-ar putea solutiona intregul litigiu, si ce sanse sunt ca in final clientii sa fie cei care au parte de vesti bune, sau tot bancile se vor bucura de ele.

Instanța a suspendat în 16 iunie a.c. efectele ordinului ANPC privind modul de calcul al ratelor la credite. De la acest moment, toate măsurile dispuse de ANPC nu mai produc efecte până la soluționarea definitivă a litigiilor declanșate de bancă împotriva procesului verbal de contravenție și a ordinului ANPC.

În acelasi timp, BT reamintește că un client poate alege încă de la început sau pe perioada derulării unui credit, modalitatea de rambursare care i se potrivește cel mai bine, în rate egale sau descrescătoare. Mai multe detalii despre avantajele și particularitățile fiecarui timp de rambursare sunt disponibile pe website.

This post was last modified on iun. 19, 2023, 6:33 PM 18:33

Disqus Comments Loading...