Germania: Masurile de ULTIMA ORA, Hotararile cu MAJOR Impact in UE si Schengen

Germania Masurile ULTIMA ORA Hotararile MAJOR Impact UE Schengen

Germania a anuntat in mod oficial deciziile de ultima ora pe care le-a luat, iar asta deoarece hotararile guvernului de la Berlin vor avea un impact foarte mare in cadrul Uniunii Europene, dar si pentru Romania, sau Schengen, iar asta pentru ca ministrul de interne al tarii, Nancy Faeser, a incheiat o intelegere cu Tunisia privind migratia.

Germania incepe sa actioneze singura cand vine vorba despre rezolvarea problemei migratiei ilegale, ministrul de interne al tarii intalnindu-se cu presedintele tunisian, Kais Saied, dar si omologul sau din guvernul local, obiectivul discutiilor fiind ajungerea la o intelegere privind repatrierea rapida a migrantilor care nu primesc azil.

Germania vrea deasemenea sa ajute Tunisia sa opreasca mai multi dintre migrantii care pleaca spre Europa in cautarea unei vieti mai bune, ajungand fie pe teritoriul sau, fie prin Austria, sau Italia, iar reducerea numarului lor va consolida spatiul Schengen, putand ajuta in final si la o aderare mult mai rapida a Romaniei, poate in 2023.

“Dorim să creăm rute legale de migrație pentru a înlătura temeiul afacerilor inumane ale contrabandiștilor. Ne dorim ca drepturile omului ale refugiaților să fie protejate și să înceteze morțile teribile din Marea Mediterană. Dorim să ne consolidăm și mai mult cooperarea în formarea poliției și a protecției civile din Tunisia, care a fost promovată cu succes de poliția federală și THW de ani de zile.

În același timp, procesele de repatriere urmează să fie accelerate și să fie promovată întoarcerea voluntară a persoanelor fără drept de ședere în Germania. Prin urmare, discuțiile ar trebui să se refere și la modul în care poate fi combatetă contrabanda cu persoane și cum poate fi consolidată salvarea pe mare.”