X

Italia: Masurile URGENTE Anuntate de Meloni, Romania si Schengen Vizate de IMPORTANTE Decizii

Italia anunta in mod oficial o serie de masuri de urgenta pe care le ia in aceasta perioada, ele urmand a avea un important impact asupra Schengen, dar si a Romaniei, iar asta pentru ca guvernul Giorgiei Meloni vrea sa colaboreze cu multe tari din Orientul Mijlociu, sau Africa, pentru reducerea migratiei in Uniunea Europeana.

Italia va organiza o conferinta internationala pentru migratie in cursul saptamanilor urmatoare, iar la ea vor fi invitati reprezentanti din foarte multe tari din care pleaca multi migranti catre UE, de la tari arabe, si pana la cele africane, ministrul de externe din guvernul Meloni anuntand planul gandit la Roma deja.

Italia vrea sa discute cu aceste state, si sa gaseasca solutii pentru ca numarul celor care iau decizia de a porni in calatorii periculoase catre UE sa se reduca substantial in cursul urmatoarelor luni, dar si ai urmatorilor ani, pentru ca problema migratiei catre Uniunea Europeana sa nu mai fie una atat de grava precum acum.

“Abu Dhabi poate juca un rol important, am vorbit și despre conferința internațională privind stabilitatea și imigrația pe care Italia plănuiește să o organizeze în aceasta vară, invitând numeroase țări de pe continentul african, țări arabe și instituții multilaterale să abordeze politic marea problemă a imigrației, care a devenit extraordinar de actuală după tragedia care a dus la moartea a sute de oameni în largul coastelor Greciei.

Suntem la lucru și Italia vrea să fie protagonistul soluțiilor politice privind criza migrației, ca parte a unei strategii pentru Africa și Orientul Mijlociu. Pentru că sunt o serie de factori care îngreunează situația: refugiații sirieni, situația din Afganistan, Iran, Sudan, Africa subsahariană, situația libiană și tunisiană, mediterana.”

This post was last modified on iun. 19, 2023, 11:29 AM 11:29

Disqus Comments Loading...