Ministerul Apararii: Armata Romana e Subiectul unor Anunturi de ULTIMA ORA pentru Romani

Ministerul Apararii Armata Romana Subiectul Anunturi ULTIMA ORA Romani

Ministerul Apararii pune Armata Romana in centrul unor anunturi de ultima ora despre care ar trebui sa stie foarte multi romani din tara la ora actuala, iar asta pentru ca oamenilor li se vorbeste despre exercitiile multinationale la care soldatii tarii noastre au participat in cursul ultimelor zile, in parteneriat cu militarii altor tari NATO.

Ministerul Apararii explica ma ijos ce fel de exercitii multinationale au fost derulate atat in Romania, cat si in alte tari din cadrul aliantei, iar asta pentru ca vorbim despre o cooperare foarte importanta pentru viitorul tarii noastre, ceea ce desigur ca trebuie sa fie cunoscut de catre foarte multa lume acum.

“Exercițiul “PLATINUM MASK 2023” – instruire în comun a militarilor Batalionului 49 Apărare CBRN “Argeș” cu parteneri din CJ-CBRND-TF. Peste 700 de militari români și aliați din țări precum Germania, Italia, Slovenia, Bulgaria, Cehia, Franța, Ungaria și Statele Unite ale Americii, cu peste 350 de mijloace tehnice au fost dislocați în regiunea Oberlausitz, Germania, pentru o perioadă de 15 zile.

In scopul participării la exercițiul multinațional “Platinum Mask 2023” (PLAMA 23), în cadrul structurii de forțe de apărare CBRN întrunite – CJ-CBRND-TF, condus de națiunea lider – Germania. În vederea desfășurării acestei activități de instruire în comun, în data de 2 iunie, cei 36 de militari ai Plutonului Decontaminare CBRN din cadrul Batalionului 49 Apărare CBRN “Argeș” s-au deplasat în Germania, cu ajutorul unei aeronave de tip C-130 Hercules.

PLAMA 23 a debutat cu pregătirea și executarea unui exercițiu real cu trageri de luptă, folosind armamentul din dotarea partenerului german. A urmat, în data de 7 iunie, JDVD (Joint Distinguished Visitors Day), zi dedicată de partenerul german unor distinși invitați, reprezentanți ai forțelor armate ale statelor implicate în desfășurarea exercițiului, dar și ai altor aliați sau parteneri. Cu acest prilej, a fost marcată aniversarea a 20 de ani de existență a NRF (NATO Response Force).

În această săptămână, Detașamentul de Apărare Antiaeriană “Gheparzii de Fier” dislocat în Polonia s-a antrenat la simulatorul de trageri cu armamentul individual de infanterie al aliaților polonezi. Simulatorul le-a oferit un mediu de antrenament în condiții reale, specifice câmpului de luptă, pe mai multe scenarii. Pentru unii dintre militari a fost prima dată când au participat la o astfel de activitate, fiind o experiență pe care cu siguranță nu o vor uita.

Începând cu luna aprilie 2023, Detașamentul de Apărare Antiaeriană „Gheparzii de Fier”, generat de Batalionul 348 Apărare Antiaeriană „Dobrogea” și coordonat de Comandamentul Forțelor Întrunite „General Ioan Emanoil Florescu”, se instruiește alături de aliații americani, britanici, croați și polonezi din cadrul Grupului de Luptă NATO din Polonia.”