Ministrul Educatiei: Elevii Romani Vizati de Anunturi de ULTIMA ORA cu Masuri in Ziua Examenelor

Ministrul Educatiei Elevii Romani Vizati Anunturi ULTIMA ORA Masuri Ziua Examenelor

Ministrul Educatiei transmite o serie de extrem de importante anunturi de ultima ora pentru elevii romani din intreaga tara, iar asta pentru ca vrea sa le aduca in imediata atentie ceea ce se intampla din punct de vedere al examenelor Evaluarii Nationale, care incep astazi pentru clasa a VIII-a in Romania.

Ministrul Educatiei ofera sfaturi pentru elevii care urmeaza sa sustina acest examen, dar ofera deasemenea si informatii importante cu privire la ceea ce se intampla in timpul examenului, astfel ca foarte multi dintre elevi vor avea o idee foarte clara cu privire la ceea ce trebuie sa faca pentru a obtine notele dorite.

“Dragi absolvenți ai clasei a VIII-a, Cel mai important examen din viața voastră de elevi începe mâine. Să aveți cu voi toată încrederea în ceea ce sunteți și în ceea ce știți și să fiți mai puternici decât emoțiile voastre! Nu uitați: Accesul în școală se va face între orele 8.00 și 8.30. Asigurați-vă că nu întârziați!  Asigurați-vă, de asemenea, că aveți la voi actul de identitate, stilou/pix de culoare albastră, creion, gumă de şters, eventual apă și şerveţele.

Când primiți broşura, citiți TOATE subiectele, pentru a vă familiariza cu ele, înainte de a începe rezolvarea lor. Odată subiectele rezolvate, reveniți asupra lor, pentru corectură, dacă este cazul! Este recomandat ca, pentru această ultimă lectură, să păstrați 10-15 minute din timpul total destinat rezolvării subiectelor.  Nu vă grăbiți să părăsiți sala de examen înainte de expirarea timpului de lucru, chiar dacă ați terminat de rezolvat subiectele.

Folosiți timpul rămas pentru a reciti răspunsurile și pentru a vă asigura că ați parcurs toate cerințele! Mult succes tuturor! Evaluarea națională pentru absolvenții clasei a VIII-a 2022-2023 începe mâine, 19 iunie, cu proba la Limba și literatura română.  Peste 161.500 de absolvenți ai clasei a VIII-a au fost înscriși în vederea susținerii examenului, organizat în 3.533 de unități de învățământ/centre de examen.

Proba la Limba și literatura română de mâine va fi urmată de proba la Matematică, ce se va desfășura miercuri, 21 iunie. Proba la Limba și literatura maternă este programată joi, 22 iunie. Toate cele trei probe sunt scrise. Primele rezultate vor fi afișate miercuri, 28 iunie, până la ora 14:00. Eventualele contestații pot fi depuse la centrele de examen sau transmise prin mijloace electronice, în zilele de 28 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 29 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00).

Rezultatele finale vor fi afișate marți, 4 iulie. Ministerul Educației pune la dispoziția celor interesați o linie TELVERDE – 0800801100 – pentru sesizarea eventualelor disfuncționalități privind desfășurarea evaluării naționale. Numărul va fi disponibil pe durata probelor scrise (19 – 22 iunie, între orele 8:00 – 16:00).”