X

Armata Romana: Anuturile Oficiale, MILIOANE de Romani Informati Acum

Armata Romana a facut o serie de anunturi oficiale de ultima ora, iar asta pentru ca milioane de romani din intreaga tara au fost anuntati in legatura cu ceea ce fac militarii, primul vorbind despre participarea Carpathian Vipers la exercitiul multinational Air Defender 23, cu patru avioane F-16M.

Armata Romana explica deasemenea mai jos si ceea ce se intampla la Centrul 39 Scafandri, iar asta pentru ca acolo se desfasoara un exercitiu multinational la care participa militari din mai multe tari el nato in momentul de fata.

Carpathian Vipers participă la Air Defender 23. Cele patru F-16M ale detașamentului Carpathian Vipers participă la cel mai important exerciţiu aerian multinațional aflat în desfășurare, „Air Defender 23″.

Săptămâna trecută, piloții români au avut ocazia de a-și exersa abilitățile și cunoștințele privind tacticile, tehnicile și procedurile de realimentare în aer – AAR (air-to-air refuelling). Acest tip de antrenament are ca rezultat îmbunătățirea interoperabilității dintre aliați şi este o dovadă solidă a coeziunii şi solidarităţii în cadrul NATO.

Centrul 39 Scafandri organizează și conduce Exercițiul multinațional. „Eurasian Partnership MCM DIVE 23”, care contribuie la creșterea nivelului de instruire în domeniile de luptă împotriva dispozitivelor explozive improvizate și contra minelor.

Exercițiul multinațional „Eurasian Partnership MCM DIVE va avea loc în raioane maritime din largul țărmului României, de la Marea Neagră și în portul militar Constanța. Condus de Centrul 39 Scafandri, la exercițiu participă participă peste 300 de militari români și 50 de militari străini din Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, Statele Unite ale Americii și Turcia.

Forțele Navale Române participă cu Puitorul de mine și plase 274 „Viceamiral Constantin Bălescu”, Dragorul maritim 30 „Sublocotenent Alexandru Axente”, Nava maritimă de sprijin și intervenție cu scafandri „Grozavul”, Nava rapidă de scafandri „Venus”, două remorchere de radă și port, două ambarcațiuni rapide de tip RHIB.

Un centru de analiză și evaluare a datelor pentru lupta antimină, o echipă de meteorologie și oceanografie (METOC), două detașamente de scafandri de luptă EOD (Explosive Ordnance Disposal), un detașament de scafandri de mare adâncime, o echipă de poliție militară și un elicopter IAR-330 Puma Naval, iar Forțele Aeriene Române participă cu un elicopter MEDEVAC de la Baza 57 Aeriană „Mihail Kogălniceanu”, un elicopter IAR-330 și două avioane IAR-99.

Exercițiul contribuie la creșterea nivelului de instruire în domeniile de luptă împotriva dispozitivelor explozive improvizate și contra minelor.

This post was last modified on iun. 20, 2023, 9:35 PM 21:35

Disqus Comments Loading...