X

Marius Budai: Decizii privind Pensiile din Romania, Anunturile Asteptate de Multi Romani

Marius Budai transmite pentru foarte multi romani din tara, o serie de decizii pe care nu ar trebui sa le ignore oamenii, iar ast apentru ca ministrul Muncii vorbeste despre cresterea pensiilor, un obiectiv care urmeaza sa aiba o finalitate pozitiva pentru romani, chiar daca deocamdata nu se stie clar cand.

Marius Budai spune ca se lucreaza la o noua formula de calcul pentru pensiile romanilor, iar pe 1 septembrie va fi trimisa in Parlament o noua lege, care urmeaza sa fie dezbatuta, si abia apoi votata, asa ca ramane de vazut ce va fi decis in final in legatura cu felul in care se vor modifica pensiile romanilor din tara.

“Până la 1 septembrie, noi vom avea o formulă de lege pe care o vom aproba în Guvern și o vom trimite în dezbatere în Parlament. Avem trei grupuri de lucru în minister, lucrăm pe legea salarizării, legea pensiilor, implementarea directivei privind salariul minim. De asemenea, lucrăm pe digitalizare și cu alte grupuri pe implementarea reformei venitului minim pe incluziune.

Referitor la sistemul de pensii, primul pas reprezintă rezolvarea inechităților din sistem și implementarea unui sistem de majorare a pensiilor. Cu siguranță la începutul anului 2024 vom avea o majorare, dar până atunci, dacă vor apărea alte evoluții, cu siguranță vom informa public. Nu va fi amânată recalcularea pensiilor, lucrăm la eficientizarea datelor în sistemul de pensii. Când vom avea legea trecută de Parlament și publicată în Monitorul Oficial, vom avea recalcularea.

Cei care au fost dezavantajați – pentru care au ieșit mai devreme la pensie, dar au cotizat – se va face această echitate și cu siguranță vor câștiga la pensii. E dificil de răspuns acum şi nu avem practic nicio decizie în acest moment. Nu m-am aruncat niciodată cu presupuneri pentru că nu vreau să induc speranţe cuiva după care să dezamăgim. Suntem foarte atenţi şi după ce PSD s-a întors la guvernare practic s-a schimbat această paradigmă vizavi de cetăţenii români.

Am stins nişte incendii care nu au fost gestionate cum trebuie la nivelul anilor 2020, 2021, de un guvern strict de dreapta. Trebuie să fim foarte atenţi la evoluţiile următoare, să vedem pe lângă creşteri ce tipuri de măsuri trebuie să luăm. Suntem într-o perioadă care nu este foarte uşoară nu numai pentru România.

Ci pe plan mondial şi trebuie să avem grijă de categoriile vulnerabile şi lucrurile astea s-au întâmplat de când am intrat la guvernare în această coaliţie. Nu întrerupem nicio măsură, din contră, ducem măsurile până la final de an, vedem care este evoluţia şi cu preţurile din energie, şi cu preţurile de consum şi măsurile pe care le luăm ca să putem scădea preţurile la alimente.”

This post was last modified on iun. 20, 2023, 12:29 AM 00:29

Disqus Comments Loading...