X

Romania: Masurile Oficiale de ULTIMA ORA Implementate de URGENTA pentru Aderare la Schengen

Romania a implementat de urgenta o serie de masuri oficiale pentru a facilita aderarea la Schengen chiar din cursul anului 2023, ele fiind confirmate de catre Comisia Europeana, care a hotarat sa finanteze un proiect pilot in valoare de 10 milioane de euro, scopul sau fiind de a intari protectia granitelor Uniunii Europene, care trebuie sa fie pazite de tara noastra.

Romania a schimbat legislatia in materie de azil si returnari ale cetatenilor straini care nu pot beneficia de protectie in Uniunea Europeana, astfel ca acum refuzarea azilului si returnarea cetatenilor poate fi facuta printr-o singura decizie, procesul prin care cetatenii straini sunt deportati catre tarile de origine fiind acum mai simplu si mai rapid.

Romania si-a imbunatatit inclusiv infrastructura digitala, pentru a o aduce la standardele FROTNEX, astfel incat informatiile inregistrate in tara noastra sa poata fi accesate rapid inclusiv din orice tara in care agentia europeana este prezenta, si totul ar putea grabi aderarea la Schengen, chiar din 2023, daca Austria se va lasa convinsa de progresele facute de tara noastra.

“În ceea ce privește returnările, România și-a schimbat legislația în mai 2023 pentru a permite emiterea unei decizii negative privind protecția internațională împreună cu o decizie de returnare. Acest amendament sprijină un proces de returnare mai eficient, prevenind evadarea și mișcările secundare.

S-au înregistrat progrese, de asemenea, în ceea ce privește actualizarea sistemului informatic național de gestionare a cazurilor de returnare și alinierea mai strânsă a acestuia la sistemele IT Frontex pentru a permite analize și informații statistice mai precise. Din aprilie 2023, EUAA a trimis unsprezece interpreți în centrul regional de azil din Timișoara. Alți patru experți EUAA vor fi desfășurați pentru a sprijini autoritățile în procesarea cererilor.”

This post was last modified on iun. 20, 2023, 8:58 AM 08:58

Disqus Comments Loading...