Sorin Grindeanu: Anuntul de ULTIM MOMENT, Autostrada Asteptata de MILIOANE de Romani!

Sorin Grindeanu Anuntul ULTIM MOMENT Autostrada Asteptata MILIOANE Romani

Sorin Grindeanu a facut un foarte important anunt de ultim moment care vizeaza milioane de romani, iar asta pentru ca aduce in discutie Autostrada asteptata de zeci de ani de romani, mai exact cea A7, care ar trebui sa conecteze Moldova de sudul Romaniei, implicit si Bucuresti, progresul continuand intr-un ritm ridicat.

Sorin Grindeanu spune ca pe Autostrada A7 urmeaza sa se circule chiar incepand de anul viitor, ceea ce ar fi un record, conform lui, fara a spune foarte clar cat din ea ar urma sa fie dat in folosinta, astfel ca multa lume asteapta cu mare nerabdare noi anunturi cu privire la inaugurarea primelor loturi.

“Trebuie să maximizăm eficiența transportului rutier, feroviar, naval și aerian pentru ca #România să devină un puternic Hub pentru transportul european de persoane și de marfă! Am discutat, astăzi, despre abordarea strategică pentru acest domeniu cu premierul Marcel Ciolacu și cu directorii marilor companii aflate în coordonarea Ministerului Transporturilor. Prioritară este absorbția fondurilor europene din actualul cadru financiar, #PNRR, prin realizarea proiectelor mari de infrastructură rutieră și feroviară.

Un rol determinat pentru #România îi revine Portului Constanța atât pe componenta maritimă, fluvială, cât și pe cea feroviară și rutieră între Uniunea Europeană și Asia, Africa sau Orientul Mijlociu. Iar Guvernul se angajează să consolideze rolul acestui Port prin continuarea investițiilor. Investițiile trebuie accelerate și pe Coridoarele europene de transport rutier și feroviar, care la rândul lor fac parte din ansamblul infrastructurii cheie a României și a Uniunii Europene.

Proiectele de infrastructură mare gestionate de Ministerul Transporturilor sunt o prioritate pentru #Guvern. Am discutat astăzi cu premierul Marcel Ciolacu despre ritmul proiectelor pe șantierele mari din toate sectoarele de infrastructură. Dezvoltarea economiei românești este strâns legată de reușita acestor #investiții.

Legat de A7, eu cred, aşa cum cum văd că se desfăşoară lucrările, că vom avea primii kilometri buni de autostradă pe care se va circula la anul, ceea ce ar reprezenta totuşi un record. Mi-aş dori să fie cât mai mulţi kilometri. În primul rând, sunt loturile care au fost primele semnate, cele de la Ploieşti spre Buzău, sunt două loturi din trei, dar modul în care se lucrează de la Buzău în sus, în nord, până spre Paşcani este lăudabil şi este de menţionat.

Această autostradă nu se termină la Pașcani, ci, în principiu, se termină la Siret, pe teritoriul României. Iar anul acesta vom scoate la licitație Pașcani-Suceava, 100%, și sper să reușim să scoatem la licitație și Suceava-Siret.  Sunt lucruri şi proiecte care vor continua în acelaşi ritm. De ce am considerat necesar să facem acest lucru? Pentru că trebuie să creştem capacitatea operaţională a portului Constanţa.”