Spania: Foarte INGRIJORATOR Anunt cu Privire la Aderarea Romaniei la Schengen

Spania Foarte INGRIJORATOR Anunt Aderarea Romaniei Schengen

Spania a facut un anunt oficial foarte ingrijorator, care pune in discutie aderarea Romaniei la Schengen in cursul anului 2023, iar asta pentru ca de la Madrid au venit o serie de informatii conform carora in 2022 tara a primit un numar record de cereri de azil, chiar daca foarte putine dintre ele au si fost acceptate, in final.

Spania a primit aproximativ 20% dintre toti migrantii care au venit ilegal in Uniunea Europeana in 2022, iar anuntul privind numarul record de cereri de azil este unul extrem de ingrijorator, pentru ca numarul mare de cereri de azil inregistrat de Austria in 2022 a stat la baza veto-ului pentru aderarea Romaniei la Schengen.

Spania as pus ca va sustine aderarea Romaniei la Schengen, si va incerca sa o faciliteze in 2023, in timpul detinerii presidintiei rotative a Consiliului Uniunii Europene, insa situatia privind numarul mare de cereri de azil pe care le-a primit in 2023, ar putea fi un impediment serios in a-si respecta promisiunile fata de tara noastra.

“Spania a primit anul trecut un număr record de cereri de statut de refugiat și protecție internațională, dar guvernul respinge mult mai multe cereri decât media europeană. Spania a primit anul trecut 20% din toate sosirile neregulate în UE, în mare parte cu barca. Dar rata de acceptare pentru azil, statutul de refugiat și alte forme de protecție variază enorm în funcție de naționalitate.

Cu toate acestea, doar 16,5% dintre solicitanții ale căror cauze au fost soluționate au primit protecție, comparativ cu media UE de 38,5%. Raportul a remarcat, totuși, că 94% dintre sirieni, 84% dintre eritreeni și 70% dintre malienii din UE au fost aprobate. Peste 36.000 de columbieni au depus cereri de protecție, 16.187 dintre cazuri ajungând la o decizie finală.”