X

Austria: Anuntul NESPERAT de ULTIMA ORA, Pregatirile Aderarii Romaniei si Bulgariei la Schengen

Austria s-a impotrivit cu foarte mare tarie aderarii Romaniei si Bulgariei la Schengen in 2022, insa in 2023 lucrurile par sa se fi schimbat radical, iar asta deoarece conform unor informatii obtinute de catre o publicatie bulgara, la Bruxelles institutiile europene fac deja pregatiri pentru aderarea celor doua tari inca din anul 2023.

Austria ar urma sa isi schimbe veto-ul dat aderarii Romaniei si Bulgariei pentru aderarea la Spatiul Schengen pana la final de an 2023, iar in prima faza vor fi ridicate controalele la frontierele aeriene, cel mai probabil in luna octombrie, urmand ca din 1 ianuarie 2024 sa se ridice si controalele la granitele terestre cu tarile din sistem.

Austria a declarat chiar recent ca nu intentioneaza sa isi schimbe veto-ul dat aderarii Romaniei si Bulgariei la Schengen, astfel ca informatiile din presa bulgara vin ca o surpriza majora, mai ales ca nimic din ceea ce spun public Nehammer, sau Karner, nu indica acest lucru pentru tara noastra, sau vecinii de la sud de Dunare.

“Instituțiile europene se pregătesc deja pentru admiterea Bulgariei și României la Schengen deja în acest an, iar intrarea ambelor țări în zona de liberă călătorie în această etapă poate fi considerată sigură. Acest lucru a fost raportat de surse din cercurile diplomatice de la Bruxelles, parlamentul bulgar și guvernul. Planul preliminar este ca acceptarea Schengen să aibă loc în două etape.

Mai întâi pentru controalele aeroportuare în octombrie, iar aderarea deplină cu abolirea controalelor la frontierele terestre ar trebui să aibă loc la 1 ianuarie 2024. Potrivit unor surse din Sofia, Bulgaria are șanse serioase, dacă exercită presiuni diplomatice și arată dorința de a continua reformele, de a obține aderarea deplină la Schengen încă din octombrie anul curent.”

This post was last modified on iun. 21, 2023, 6:52 PM 18:52

Disqus Comments Loading...