X

Italia: Giorgia Meloni ia Oficial Masuri de ULTIMA ORA, ce Efect au pentru Romania si Schengen

Italia ia o serie de masuri oficiale de ultima ora, iar asta pentru ca Giorgia Meloni a decis sa faca unul dintre lucrurile pe care putini le asteptau, iar asta pentru ca a acceptat sa mearga la o intalnire cu presedintele francez, Emmanuel Macron, pentru a discuta despre problemele foarte serioase generate de catre migratia ilegala.

Italia si Franta vor sa colaboreze mult mai serios pentru a reduce migratia ilegala, iar asta inseamna reformarea sistemului de azil din Uniunea Europeana, ceea ce in schimb va duce la repatrieri mai rapide, dar si la protejarea mai serioasa a granitelor externe ale Uniunii Europene, unde Romania are un rol critic.

Italia a reusit la reuniunea din Luxembourg sa obtina masuri mai stricte in ceea ce priveste migratia in Europa, inclusiv modificari promise pentru sistemul de azil, totul desi Germania nu dorea masuri atat de radicale, si nici Franta, insa iata ca lucrurile merg in favoarea Giorgiei Meloni, acuzata ca nu-si indeplineste promisiunile electorale.

“Trebuie să fim capabili să organizăm mai eficient azilul și migrația în Europa. Nu suntem fideli valorilor noastre și vreau să spun că coordonarea și munca bună dintre cele două țări trebuie să continue. Vrem să lucram mai bine cu țările de origine și de tranzit. Au existat mai multe dispute între Franța și Italia cu privire la politica de migrație.

Șeful partidului prezidențial francez Renașterea, Stéphane Séjourné, a criticat în mai politica lui Meloni cu privire la migranți drept nedreptă, inumană și ineficientă. Ministrul francez de Interne Gerald Darmanin l-a acuzat recent pe șeful guvernului italian că nu poate rezolva problemele migrației care au determinat-o alegerea. Politicienii italieni au reacţionat cu indignare.”

This post was last modified on iun. 21, 2023, 9:18 PM 21:18

Disqus Comments Loading...