X

Ministrul Apararii: 3 Anunturi de ULTIMA ORA, Armata Romana in Centrul Informarilor

Ministrul Apararii a facut 3 anunturi de ultima ora foarte importante, iar Armata Romana este in centrul lor, si asta pentru ca Angel Tîlvăr vrea sa le vorbeasca oamenilor din toata tara despre intalnirile pe care le-a avut in Franta, atat cu omologul sau, cat si cu reprezentantii guvernelor altor tari, inclusiv SUA.

Ministrul Apararii detaliaza mai jos ceea ce a discutat in cadrul deplasarii sale din Franta, Angel Tîlvăr vorbind atat despre Armata Romana, cat si despre NATO si importanta aliantei in regiunea noastra, in special in contextul razboiului din Ucraina, care pare sa nu aiba vreun final in viitorul apropiat.

“În cadrul vizitei oficiale în Franța, am discutat cu omologul meu, Sébastien Lecornu, despre situația de securitate din regiunea Mării Negre, în contextul războiului de agresiune al Rusiei în Ucraina. Prin asumarea rolului de națiune-cadru pentru Grupul de Luptă aliat din România, Franța are o contribuție importantă la întărirea credibilității și eficienței posturii colective de descurajare și apărare în regiunea Mării Negre.

În cadrul întrevederii cu ministrul Sébastien Lecornu am identificat modalități de consolidare a cooperării dintre țările noastre, în special în domeniul programelor de înzestrare. Totodată, discuțiile au vizat cooperarea în cadrul #NATO din perspectiva Summit-ului de la Vilnius, problematici de actualitate de pe agenda #UE, situația de securitate din Balcanii de Vest și importanța sprijinului pentru statele din Vecinătatea Estică afectate de situația de securitate din regiune.

In context fiind evidenţiată situaţia deosebit de vulnerabilă a Republicii Moldova. România este un aliat și partener de încredere al Statelor Unite ale Americii. Suntem o țară care demonstrează ambiție, voință politică și capacitatea de a contribui la consolidarea flancului estic al Alianței și ne asumăm ferm rolul de furnizor de securitate în regiunea Mării Negre. Am transmis acest mesaj generalui James B. Hecker.

Comandant al Comandamentului Aerian Aliat și al Forțelor Aeriene ale SUA din Europa și Africa, în cadrul întâlnirii pe care am avut-o în marja Salonului Aeronautic de la Le Bourget. Mulțumim SUA pentru contribuția la asigurarea apărării și descurajării pe întregul flanc estic al #NATO, în special prin dislocarea de forțe și capabilități în România, precum și pentru sprijinul oferit în procesul de achiziționare a aeronavelor F16.

În marja Salonului Aeronautic de la Le Bourget, din Franța, am avut o întâlnire cu omologul meu din Statul Israel, Yoav Gallant. România este interesată de continuarea dialogului bilateral politico-militar atât la nivel înalt, cât și la nivel de experți, dezvoltarea cooperării în domeniul instruirii în comun și întărirea cooperării în domeniile tehnico-militar şi al industriei de apărare. Relațiile dintre țările noastre pe palierul securității şi apărării sunt extrem de importante și reprezintă o coordonată esențială în cadrul parteneriatului strategic România-Israel.”

This post was last modified on iun. 21, 2023, 12:34 PM 12:34

Disqus Comments Loading...