WhatsApp ne atentioneaza in mod oficial cu privire la un pericol major de care sunt vizate telefoanele iPhone si Android din intreaga lume, iar asta pentru ca in atentia oamenilor este adusa o problema foarte serioasa legata de malware-ul care poate fi folosit pentru a ni se infecta telefoanele, fara sa stim.
WhatsApp vorbeste mai jos despre ceea ce trebuie sa facem pentru a ne proteja impotriva unei posibile infectari, si desi vorbeste de Android, nu trebuie sa uitati sa nu instalati aplicatii pe iPhone din magazine terte de aplicatii, pentru ca exista posibilitatea sa va compromiteti dispozitivele fara sa stiti.
Aplicatii foarte periculoase pentru iPhone si Android
Malware este un software folosit cu intenție rău intenționată de a fura informații, a perturba și a deteriora dispozitivele. Poate fi instalat pe dispozitivul cuiva fără ca acesta să știe.
Pentru a vă securiza mai bine telefonul și pentru a elimina software-ul dăunător:
- Țineți întotdeauna activat Google Play Protect. Pentru a porni:
- Accesați Magazinul Play.
- Atinge pictograma profilului din dreapta sus.
- Atinge Play Protect > Setări.
- Activați Scanarea aplicațiilor cu Play Protect.
- Nu utilizați telefoane rootate.
- Resetați telefonul la setările din fabrică.
Puteți contacta producătorul sistemului de operare sau furnizorul de servicii telefonice pentru a afla cum să eliminați software-ul dăunător.
Fii atent și asigură-te că:
- Nu utilizați niciodată versiuni neoficiale ale aplicației WhatsApp: aplicațiile neoficiale sunt aplicații WhatsApp false, ceea ce înseamnă că sunt dezvoltate de terți și încalcă Termenii și condițiile noastre. Aceste aplicații vă pun în pericol confidențialitatea, securitatea și siguranța. Dacă le utilizați, nu există nicio garanție că mesajele sau datele dvs., cum ar fi locația sau fișierele pe care le partajați, vor fi private și securizate.
- Eliminați aplicațiile care nu sunt de încredere: aplicațiile descărcate din surse necunoscute vă pot infecta dispozitivul cu software rău intenționat.
- Atenție la link-uri suspecte: când primiți linkuri, examinați cu atenție conținutul mesajului. Dacă un link este marcat suspect, puteți atinge linkul și va apărea un mesaj pop-up, evidențiind caracterele neobișnuite din link. Apoi puteți alege să deschideți linkul sau să reveniți la chat. Citiți mai multe despre asta aici.
- Fiți atenți la fișierele suspecte: atunci când primiți un fișier, este posibil să primiți un mesaj de eroare. Acest lucru ar putea însemna că există o problemă cu formatul sau că fișierul este rău intenționat. Asigurați-vă că aveți încredere în expeditor înainte de a-l deschide. Aflați mai multe aici.
This post was last modified on iun. 21, 2023, 12:02 PM 12:02