X

Marius Budai: Informarile de ULTIMA ORA cu Privire la Recalcularea Pensiilor Romanilor

Marius Budai a facut o serie de noi informari de ultima ora, cu privire la recalcularea pensiilor pe care statul roman le plateste multor cetateni din tara, iar asta pentru ca indeplinirea jaloanelor PNRR implica si reforma pensiilor speciale, iar ministrul Muncii este hotarat sa realizeze acest lucru acum.

Marius Budai vorbeste mai jos despre ceea ce intentioneaza sa faca pentru ca Romania sa nu rateze banii pe care Comisia Europeana ii acorda pentru indeplinirea reformelor de acest gen, asa ca vom vedea in curand si materializarea discutiilor de acum, cu privire la felul in care se va face reforma pensiilorl

“Discutăm de această reformă de mult timp. Ar trebui să o și finalizăm. Ceea ce s-a discutat și s-a agreat în coaliție se va întâmpla. Dacă cineva este supărat sau nu, astea sunt condițiile. Eu cred că trebuie să fim onești și să terminăm cu acele posibilități de a abuza legal de anumite sisteme, să terminăm cu vechimile asimilate, cu posibilitatea ca pensia să fie mai mare decât venitul în activitate. Trebuie o echilibrare a vârstei de pensionare și o echilibrare a perioadei la care se raportează calculul pensiei.

Până acum s-a propus un impozit de 30% ce depăşeşte salariul mediu brut pe economie cunoscut şi utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat. Ultima variantă este cu 15%, dar cu un prag mai coborât, şi anume la salariul mediu net, nu brut. Fac apel la echilibru, pentru că cetăţenii au nevoie de justiţie. Şi au nevoie de justiţia aia oarbă.

Nu au nevoie de justiţie numai astăzi sau mâine, ci încontinuu. Lucrurile care sunt prinse în lege sunt obligatorii. Trebuie să terminăm cu abuzurile legale. Eu cred că președintele PSD a fost extrem de clar că România nu își poate permite să piardă fonduri europene din cauza pensiilor speciale. Eu sunt sigur că prin dialog vor înțelege magistraţii exact toate modificările.

S-a întâlnit premierul Marcel Ciolacu cu reprezentanții CSM, a fost o discuție extrem de constructivă. Suntem în directă conlucrare cu dumnealor și cu Comisia Europeană pentru ultimele amendamente. Suntem extrem de determinați și noi, și dumnealor, ca jalonul și reforma să fie îndeplinite. Suntem în interiorul unei unor discuții și suntem pe final. Suntem la un sfert de pași să îndeplinim jalonul.

Toate aceste lucruri sunt principii care stau în spatele reformei și întăresc reforma și care vor duce în cele din urmă la acele cifre și la acel impact de care vorbește toată lumea, mulți dintre ei puțin pricep ce se întâmplă acolo.”

This post was last modified on iun. 21, 2023, 11:55 PM 23:55

Disqus Comments Loading...