Ministrul Apararii: Armata Romana si un IMPORTANT Anunt de ULTIMA ORA pentru Toata Romania

Ministrul Apararii Armata Romana IMPORTANT Anunt ULTIMA ORA Toata Romania

Ministrul Apararii pune Armata Romana in centrul unui nou si foarte important anunt de ultima ora, iar asta pentru ca vorbim despre faptul ca Angel Tîlvăr a fost in mod oficial prezent la o serie de discutii care au avut loc in Franta, ele avand in centru industria de aparare, care ar trebui dezvoltata mai mult in Romania.

Ministrul Apararii explica mai jos ceea ce ar trebui sa stie toti romanii in legatura cu discutiile care au avut loc in Franta, iar asta pentru ca Angel Tîlvăr a discutat cu omologi din mai multe tari despre dezvoltarea industriei de aparare, ceea ce ar fi extrem de benefic pentru Armata Romana, insa se doreste mai mult decat atat.

“Industria de apărare din România poate fi prezentă mai mult în programele de înzestrare ale armatei noastre. În proiectarea acestor programe încercăm să valorificăm la maximum posibil industria de apărare, prin transfer de tehnologie și expertiză inclusiv pe componenta de mentenanță și exploatare. Cele mai bune soluții nu pot fi găsite decât împreună cu industria de apărare din România.

Tocmai de aceea, am profitat de prezența reprezentanților unor companii precum AEROSTAR, AERO CARE, AEROSPACE SERVICES, GM&T INTERNATIONAL 2000, AEROFINA sau STRAERO, la Salonul aeronautic de la Le Bourget, pentru a discuta pe marginea acestui subiect. Modernizarea acestui sector este mai necesară ca oricând, iar astfel de întrevederi pot ajuta la identificarea unor modalități concrete prin care companii de top din industria de apărare globală pot colabora cu operatori economici de același profil din România.

Oficialul român a avut o serie de întrevederi cu reprezentanți ai industriei de apărare din Europa, Statele Unite ale Americii, Orientul Mijlociu, dar și din regiunea Asia-Pacifică. Angel Tîlvăr a subliniat angajamentul României de creștere a credibilității strategice, având ca fundament respectarea parametrilor stabiliți la nivel NATO pentru finanțarea apărării, dezvoltarea capacității de apărare națională și a nivelului de reacție.

In contextul de securitate actual, industria de apărare din România poate juca un rol important în ceea ce privește cerințele crescute de capabilități militare la nivel național. Mă bucur că vizita oficială în Franța mi-a oferit prilejul să vizitez salonul aeronautic de la Le Bourget, împreună cu specialiști din domeniu.

Pentru a putea avea o imagine de ansamblu a ceea ce înseamnă astăzi industria de apărare în lume. Am văzut tehnologie de top. De aceea, în proiectarea tuturor programelor de înzestrare căutăm să valorificăm la maximum posibil industria de apărare din România, prin transfer de tehnologie și expertiză inclusiv pe componenta de mentenanță și exploatare.”