Ministrul Educatiei: 2 Oficiale Anunturi de ULTIMA ORA Centrate pe Elevii din Licee si Scoli

Ministrul Educatiei 2 Oficiale Anunturi ULTIMA ORA Centrate Elevii Licee Scoli

Ministrul Educatiei transmite 2 anunturi oficiale de ultima ora, care sunt centrate pe elevii din liceele si scolile din toata Romania, iar asta pentru ca Ligia Deca vorbeste intr-o prima faza despre proiectele pentru dezvoltarea consortiilor regionale de invatamant dual, evaluarea calitativa pentru cele depuse, fiind finalizata.

Ministrul Educatiei explica mai jos ce inseamna aceasta finalizare a fazei de evaluare calitativa a proiectelor, iar Ligia Deca vorbeste separat de asta si despre cea de-a doua proba scrisa, la matematica, de la Evaluarea Nationala, care s-a terminat cu bine, subiecteles i baremele fiind deja publicate.

“Evaluarea calitativă a proiectelor depuse în cadrul apelului „Program-pilot pentru dezvoltarea consorțiilor regionale pentru învățământ dual” s-a finalizat! Regăsiți, în linkul din primul comentariu, rezultatele evaluării! Solicitanții pot depune contestații în perioada 22 – 26 iunie (ora 23:59). Toate cele 29 de proiecte, admise după etapa de eligibilitate în cadrul apelului „Program-pilot pentru dezvoltarea consorțiilor regionale pentru învățământ dual”, au depășit pragul minim de calitate în vederea finanțării.

Solicitanții pot depune contestații în raport cu rezultatele comunicate în perioada 22 – 26 iunie (ora 23:59). Acestea se pot transmite în format electronic atât prin intermediul platformei dedicate, cât și pe adresa de e-mail consortii.dual@edu.gov.ro. Ulterior soluționării contestațiilor, proiectele vor fi finanțate conform Ghidului Solicitantului, în limita bugetului alocat. Organizarea și funcționarea unui consorțiu pentru învățământ dual au la bază parteneriatul între cel puțin o instituție de învățământ superior.

O unitate de învățământ preuniversitar, operatori economici și o unitate administrativ-teritorială. Obiectivul apelului este dezvoltarea și dotarea de consorții profesionale integrate care să contribuie la dezvoltarea învățământului profesional, atât prin creșterea numărului de domenii de calificări și de absolvenți, cât și prin asigurarea unui parcurs educațional complet pentru elevii înscriși în învățământul dual.

A doua probă scrisă (Matematică) din cadrul Evaluării Naționale a absolvenților clasei a VIII-a (sesiunea 2023) s-a desfășurat astăzi, 21 iunie, cu participarea a 154.240 de absolvenți. Rata de prezență a fost 95,4%. 7.411 absolvenți nu s-au prezentat, iar un candidat a fost eliminat (tentativă de fraudă). Nu s-au înregistrat incidente. Joi, 22 iunie, este programată ultima probă scrisă (Limba și literatura maternă) prevăzută în calendarul sesiunii 2023.

Rezultatele inițiale vor fi afișate miercuri, 28 iunie, până la ora 14:00, în centrele de examen și pe pagina web dedicată. Contestațiile pot fi depuse la centrele de examen sau transmise prin mijloace electronice, în zilele de 28 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 29 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). Candidații care depun/transmit contestațiile completează, semnează și depun/transmit și o declarație-tip.”