Volodimir Zelenski Anunta Alungarea Rusilor din Noi Teritorii Eliberate

Volodimir Zelenski anunta in mod oficial alungarea rusilor din mai multe teritorii ocupate de catre armata rusa pana in momentul de fata, armata Ucrainei reusind sa elibereze mai multe zone care, pana acum, sufereau de pe urma invadatorilor, care nu par pregatiti sa plece prea curand, din pacate.

Volodimir Zelenski vorbeste despre importantele avansuri ale armatei tarii sale, in timp ce discuta inclusiv despre reconstructia Ucrainei, un proces care va necesita foarte multe miliarde de dolari,a vand in vedere nivelul distrugerilor armatei ruse.

“Față. Bătălii aprige. Sud – distrugem inamicul. Est – distrugem inamicul. Direcția Kupyan – orice planifică teroriștii ruși acolo, vom distruge inamicul. În Sud, există mișcarea noastră înainte. Vă mulțumesc, războinici! În Est, suntem în defensivă. Și sunt deosebit de recunoscător, băieți, pentru fiecare elicopter rus doborât… Fiecare doborât este important.

A lucra în Ucraina, a lucra cu Ucraina, înseamnă a crede în Ucraina și în ucraineni. Lumea este cu noi, în ciuda a tot ceea ce statul rău încearcă să facă împotriva noastră. Cea de-a 483-a zi a unui război la scară largă… Speranțele globale sunt concentrate asupra statului nostru…

Și oamenii noștri se vor ridica la înălțimea acestor speranțe. Libertatea va învinge. Ucraina va câștiga. Mulțumim tuturor celor care luptă și lucrează pentru Ucraina! Slavă tuturor celor care întăresc libertatea! Glorie Ucrainei!

Când vorbim de redresare, vorbim de milioane de locuri de muncă, de miliarde de profituri corporative și de trilioane de PIB. Și nu numai pentru Ucraina, ci și pentru toate țările noastre cu tine. Țări care vor și vor trăi liber în ciuda oricăror ambiții de prădător ale diverșilor Putini, ale căror creiere sunt otrăvite de vise de război.

Creșterea se bazează întotdeauna pe valori. Așa cum investițiile puternice sunt precedate de încredere, tot așa creșterea pe care o pregătim tu și cu mine trebuie să fie precedată de încrederea că ceea ce a fost construit nu va cădea. Și nu este vorba despre cărămizi, ci despre viață în general.

Protejând Ucraina, protejăm libertatea. Și când vom construi Ucraina, vom construi libertatea. Țară, regiune, continent, lume… Aceasta este o sarcină globală.

Mulțumesc fiecărei țări în care am convenit principiile cheie pentru redresare. La această Conferință, trebuie să trecem de la viziune la acorduri și de la acorduri la proiecte reale.

Voi schița cinci domenii în care am început să punem bazele păcii. Primul este potențialul unității. Al doilea este potențialul de stabilitate. Al treilea este potențialul de creștere. Al patrulea este potențialul de securitate. Iar al cincilea – extrem de important – este potențialul democrației.

Prin construirea Ucrainei, construim mult mai mult de o țară. Construim lumea așa cum va fi în timpul vieții generației noastre și după noi. Este pașnic? Este stabil? Este democratic? Depinde de fiecare.

El a spus acest lucru în cadrul Conferinței pentru Reconstrucția Ucrainei, pe care am deschis-o la Londra împreună cu prim-ministrul Marii Britanii Rishi Sunak.”